Atlas Vantaa hakee vain voittoa SIF:sta

Atlas Vantaa isännöi lauantaina Energia Areenalla SIF:aa ja hakee lisäpisteitä runkosarjan neljättä sijaa turvatakseen.

Vantaalaisten neljättä sijaa uhkaa vielä vakavimmin ÅIFK, joka on neljä pistettä vantaalaisia jäljessä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena.

– Kyllä tiedämme sarjatilanteen ja siksi lähdemme päättäväisesti kukistamaan SIF:aa. Harmi vain, että tammikuussa hävisimme Turussa ja annoimme ÅIFK:lle mahdollisuuden tulla kantaan, Atlas Vantaan valmentaja Martin Noodla sanoo seuran verkkosivuilla.

– Onhan SIF meille tältä kaudelta perin tuttu vastustaja. Kahdessa matsissa johdettiin selvästi, mutta annettiin Siuntion tulla lähelle. Yksi ottelu hoidettiin varmasti.

Merkitystä ottelulla on toki myös SIF:lle. Siuntiolaiset ovat sarjataulukossa seitsemännellä sijalla, mutta nousi kuudenneksi tai jopa viidenneksikin on vielä mahdollinen.

Selvän johtoaseman säilyttäminen on ollut tällä kaudella yksi Atlas Vantaan ongelmista. Se nähtiin myös lauantaina Tallinnassa, jossa vantaalaiset käväisivät hakemassa pelituntumaa liigan pitkän ottelutauon takia. Viron kärkijoukkue Kehra voitti 30-28 Atlaksen johdettua tauolla 16-12.

Atlas oli matkassa pahasti siipirikkoisena, kun takamiesosastosta puuttuivat Milos Maksimovic ja Toni Aalto ja Anthony Hellakoski pelasi vain jämäminuutteja alkuviikon sairastelun takia. Lisäksi sivussa olivat Kenneth Åstrand ja kakkosmaalivahti Toto Christou. Åstrand ei pelanne lauantainakaan lievän jalkavamman takia.

Yksi uusi tilastomerkintä Atlaksen papereihin saatiin Tallinnassa. Ensimmäistä kertaa varamaalivahtina ollut Tommi Kanerva kävi torjumassa yhden rankkarin ja sai tilastoon sadan prosentin torjuntalukemat. Poikien 96-maajoukkuerenkaaseen kuuluva Kanerva on loppukauden liigamiehistön kolmosmaalivahti, kun paikkaa tähän asti hoitanut Henri Hagman on pannut pelikamat hyllylle ainakin toistaiseksi.

Lisää uusia tilastolukuja saatetaan saada lauantain SIF-ottelussa, jos Sebastian Säkkiselle sattuu hyvä päivä. Jos Säkkinen onnistuu neljästi, hänen liigamaalimääränsä nousee 200:aan ja jos osumia syntyy seitsemän, tältä kaudelta täyttyy satanen.

Ottelu Energia Areenalla alkaa lauantaina kello 17.00.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk