SIF:n liigajoukkue 2014-2015

Atlas matkaa SIF:n vieraaksi keskiviikkona

SM-liiga jatkuu keskiviikkona ja Atlas Vantaa suuntaa matkansa Siuntioon ja saa esimakua tulevasta. Atlas ja SIF kohtaavat nimittäin peräti kolme kertaa marraskuussa.

Uusi liigareissu Siuntioon odottaa sinipaitoja lauantaina 22. marraskuuta ja ennen sitä on sijoitettava Suomen cupin puolivälieräottelu SIF:ää vastaan. Lauantaina suoritettu arvonta antoi Atlakselle kotiedun. Puolivälierien muut ottelut ovat West-Cocks, ÅIFK-Dicken ja HIFK-Akilles.

Atlas Vantaa on käyttänyt liigatauon tiiviiseen harjoitteluun.

– Olemme harjoitelleet enemmän fysiikkaa puolustuspelissä ja myös hyökkäyksessä sekä paljon juoksuja, päävalmentaja Besim Qerimi sanoi.

Atlas Vantaa on koonnut seitsemästä ottelusta seitsemän pistettä ja on liigassa neljäntenä hyvissä kyttäysasemissa. Vastustaja SIF:lla on koossa neljä pistettä kuudesta pelatusta ottelusta.

Besim Qerimi pitää suojattiensa tähänastista pistesaalista jotakuinkin odotettuna. Tiedossa oli, ettei kahdeksalla pelaajalla uusiutuneen miehistön yhteenhitsaaminen suju hetkessä.

– Sisäänajo jatkuu yhä. Viime otteluissa on menty koko ajan parempaan suuntaan, Qerimi sanoi.

Siuntiossa Atlaksen muodonmuutos sitten viime kauden on pantu tarkasti merkille. Seitsemän pistettä yhtä monesta ottelusta kerännyt kovasti kansainvälistynyt ryhmä on alkukankeuden jälkeen saanut rivinsä kuntoon ja pistetilikin on alkanut kasvaa tasaiseen tahtiin.

Karjaalta Vantaalle siirtynyt Sebastian Säkkinen on uuden joukkueensa liigaotteluissa pöllyttänyt maaliverkkoja peräti 36 kertaa ollen joukkueensa ahkerin maalintekijä. Hän sijoittuu maalimäärällään koko liigan tilastoissa neljänneksi. Atlaksen kakkonen on sijalla 11 majaileva vikkelä pelintekijä Anthony Hellakoski (27) ja kolmosena vuoden sisällä kolmatta seuraansa liigassa edustava maalitykki Sergei ”Sheva” Schevchenko (23). Muista ulkolaisvahvistuksista, Milos Maksimovic, Jure Fistonic ja puskutraktorin kokoinen sentteri Dragan Vrgoc, tehokkain on ollut juuri viimeksi mainittu (19). Hyökkäyksen tilanraivaajana joukkueensa muille pelaajille sekä puolustuspäässä hän on ollut suureksi avuksi myös mittojensa ansiosta, 203cm/125kg. Maalia vartoi totutusti räjähtävän nopea Tuomas Laitinen, vastuunjakajinaan tarvittaessa nuoremmat Theodotos Christou ja Henri Hagman.

SIF puolestaan on Qerimin mielestä sitkeästi taisteleva joukkue, joka pyrkii vauhdikkaasti laitapalloilla eteenpäin.

– On täysin meistä kiinni, mihin suuntaan ottelu lähtee kehittymään. Meidän puolustuksen on oltava kunnossa heti alussa.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk