West nousi komeaan voittoon Cocksista

Keskellä EHF Challenge Cupin puolivälieriä oleva SM-liigan kärkijoukkue Cocks taipui kauden toiseen tappioonsa keskiviikkona Kauniaisissa. Cocks johti vielä tauolla HC Westia vastaan, mutta toisella puoliajalla kotijoukkue tuli vahvasti ja eteni selvään 34-25-voittoon.

Ottelu alkoi Cocksin merkeissä ja riihimäkeläiset pitivät otetta hienokseltaan hallussaan läpi ensimmäisen 30-minuuttisen. West kävi muutamaankin otteeseen maalin päässä, mutta ei yltänyt lähemmäksi ja taukonumerot kirjattiin 15-18.

Tahti muuttui kuitenkin nopeasti tauon jälkeen ja vajaan kymmenen minuutin jälkeen West tasoitti ensi kertaa. Kymmenen minuuttia ennen loppua West johti jo lukemin 25-22 ja loppu oli kotijoukkueen näytöstä.

Cocks kärsi näin ensimmäisen tappionsa SM-liigassa kuluvan vuoden puolella. Ykkössijaan runkosarjassa tappiolla ei ole vaikutusta. West sen sijaan nousi taistelemaan tiukasti kakkossijasta Dickenin kanssa.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki myönsi, että keskittyminen ei ollut täysin kohdillaan.

– Viikonlopun ottelu taisi vaikuttaa yllättävän paljon. Olisi pitänyt lähettää akatemian pojat paikalle niin kuin ensiksi ajateltiin. Tämän päivän pelaajat olivat väärässä paikassa, Kekki sanoi.

Kekin ajatukset jakoi myös kotijoukkueen luotsi Mikael Källman. West pelasi hyvän ottelun, mutta Cocks taipui lopulta yllättävän helpolla.

– Tänään meillä oli tavoitteena parantaa peliä monella osa-alueella. Tässä onnistuttiin, mikä näkyi tulostaululla. Samalla kun me pelasimme oikein hyvin, Cocksilla taisivat olla ajatukset jo viikonlopun ottelussa Serbiassa.

Illan vakuuttavin pelaaja oli West-maalivahti Theodotos Christou.

– Hyvältä tuntuu voittaa Cocks. Pitkästä aikaan meillä oli halua ja taistelutahtoa. Pelaajilta löytyi myös tänään johtajuutta, Christou kiitteli.

HC West – Cocks 34-25 (15-18)

Yleisömäärä: 352

Maalintekijät:
West: Jani Tuominen 10, Richard Sundberg 8, Sergiy Shevchenko 7, Fredrik Forss 4, Anders Genberg 3, Sten Toomla 2
Cocks: Teemu Tamminen 11, Robin Sjöman 3, Nico Rönnberg 3, Andrei Buciuman 2, Roni Syrjälä 2, Kritso Voika 2, Antti Rogenbaum 1, Gheorghe Safronii 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Theodotos Christou, West
** Jani Tuominen, West
* Richard Sundberg, West

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk