Cocks kovan haasteen edessä Serbiassa

Riihimäen Cocks hakee lauantaina suomalaisittain historiallista käsipallon EHF Challenge Cupin välieräpaikkaa Šabacissa serbialaisen RK Metaloplastikan vieraana. Cocks voitti kotiottelunsa viikko sitten maalein 23-17 ja puolustaa näin kuuden maalin etumatkaa.

Kuva: Juha Tamminen

Kaj Kekki. Kuva: Juha Tamminen

Cocksin päävalmentajan Kaj Kekin mukaan toiseen osaotteluun voi lähteä ainakin hiukan varmemmin mielin. Vastustajan vahvuudet ovat nyt paremmin tiedossa.

– Tietysti nyt on vähän paremmin tietoa vastustajasta kun olemme kohdanneet heidät livenä, eikä olla vain ottelutallenteiden varassa. Näimme että pärjäämme pelillisesti heitä vastaan, Kekki miettii.

– Isommat menestyspaineet tässä ovat kuitenkin vastustajalla. He tulevat isosta käsipallomaasta ja kotiyleisö vaatii varmasti jatkopaikkaa.

Cocks saakin vastaansa Metaloplastikan joukkueen lisäksi fanaattisen kotiyleisön.  Joukkueen Zorka-halli vetää 3000 katsojaa ja on varmasti ääriään myöten täynnä.

– Edessä on varmasti kovin paikka missä olemme koskaan olleet ainakin jos ajattelee kotiyleisöä, hallissa on varmasti todella kova meteli. Ja onhan se yksi avainkysymyksistä miten pystymme korvamme siltä sulkemaan ja keskittymään pelaamiseen, Kekki myöntää.

Kuva: Juha Tamminen

Kuva: Juha Tamminen

– Siihen on pyritty valmistautumaan. Viime viikkoina peliharjoituksissa olemme välillä soittaneet kaiuttimista täydellä teholla yleisön mylvintää ja ainakin pelaajien pitäisi nyt tietää millaista on pelata, kun kaveri vieressä ei kuule mitään mitä yrittää sanoa.

Kuuden maalin johto on hyvä lähtökohta vierasotteluunkin. Kekin mukaan mihinkään tuudittautumiseen ei kuitenkaan ole varaa, sillä vierasottelut ovat aina ihan oma maailmansa.

– Oma kokemukseni on, että koti- ja vierasottelun välillä saattaa hyvin olla sellainen kymmenen maalin heilahdus eli aika pienillä marginaaleilla mennään.

Mitään jobinpostia riihimäkeläisille ei ole tullut eli perjantaina kohti Serbiaa matkasi koko ryhmä täydessä iskussa.

– Terveystilanne joukkueessa oli ainakin lähtiessä hyvä, ei mitään loukkaantumisia tai sairastumisia. Täytyy nyt koputtaa puuta, ettei mitään ennen lauantai-iltaa tulekaan.

Ottelu Šabacissa alkaa lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk