West karkasi ÅIFK:lta tauon jälkeen

HC West ratkaisi lauantaisen SM-liigan ottelun ÅIFK:n vieraana edukseen tauon jälkeen. Vielä avauspuoliskolla isännät pysyivät jollain lailla kauniaislaisten tahdissa, mutta toisella 30-minuuttisella West repi selvän eron ja loppulukemat kirjattiin 23-35.

Alkuun näytti, että West karkaa omille teilleen heti, sillä tilanne kymmenen peliminuutin jälkeen oli 2-7. Pidemmälle karkumatkalle vieraat eivät kuitenkaan päässeet ja 23. minuutilla ero oli enää kaksi maalia. Tästä West venytti kuitenkin taukolukemiksi 10-15.

Kuva: Juha Tamminen

Richard Sundberg palkittiin yhdellä tähdellä. Kuva: Juha Tamminen

Ratkaisu syntyi heti tauon jälkeen, kun West vei erän alun nimiinsä 7-0. Tämän jälkeen ero ei enää alle kymmenessä maalissa käynytkään ja West lasketteli lopulta varmaan voittoon.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei ensimmäistä otteluaan Westin riveissä pelannut Sergiy Shevchenko, joka jatkoi Akilleksesta tuttua maalitahtiaan takomalla kahdeksan osumaa.

– Vaikea alku, pelasimme liian hitaasti. Teimme joitain muutoksia toiselle puoliajalle ja pelimme parani, Shevchenko analysoi.

Westin päävalmentaja Mikael Källman näki pienten taktisten muutosten toimineen.

– Olen ihan tyytyväinen. Meillä oli uusi koostumus niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, mutta se toimi kuitenkin varsin hyvin. Tosin 35 maalista huolimatta meille tulee edelleen liikaa teknisiä virheitä.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson ei lähtenyt tappiota selittelemään.

– Pelimme muuttui, emmekä pelanneet kuten oli sovittu. Fyysisesti meidän ja Westin välillä on iso ero – me olemme poikia, kun westiläiset ovat miehiä, Andersson vertasi.

ÅIFK-HC West 23-35 (10-15)

Yleisömäärä: 102

Maalintekijät:
ÅIFK: Christoffer Nyström 5, Christoffer Sjöblom 4, Frans Lindholm 4, Andreas Nyström 3, Olli Tamminen 2, Valton Kuusisto 2, Arttu Tamminen 1, Albert Lindholm 1, Brieuc Deloire 1
HC West: Sergiy Shevchenko 8, Richard Sundberg 6, Jani Tuominen 6, Joona Raerinne 4, Sten Toomla 3, Fredrik Forss 3, Benjamin Nyman 2, Anthon Nyström 1, Andreas Genberg 1

Ulosajot:
ÅIFK: Olli Tamminen, Valto Kuusisto, Christoffer Nyström
HC West: Anthon Nyström (2), Fredrik Forss (2), Richard Sundberg, Joona Raerinne

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
* Richard Sundberg
** Jani Tuominen
*** Sergiy Shevchenko

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk