SIF haki pisteet HIFK:lta

SIF kohenteli asemiaan ennen pudotuspelien alkua hakemalla lauantaina täydet sarjapisteet HIFK:lta maalein 24-28. Siuntiolaiset nousivat taistelemaan BK-46:n kanssa vielä vähintään viidennestä sijasta. HIFK on tappiosta huolimatta tukevasti kiinni neljännessä sijassa.

Ottelun alku edettiin erittäin tasaisissa merkeissä, eikä ero suuntaan tai toiseen käynyt yli yhdessä maalissa ennen kuin HIFK reilun 19 peliminuutin jälkeen meni 10-8-johtoon. Mistään repäisystä ei kuitenkaan voi puhua ja taukoon mennessä SIF oli kuronut numerot jälleen tasoihin 14-14.

Toisen puoliajan alkupuolella osat vaihtuivat ja siuntiolaiset kävivät puolestaan pariin otteeseen kolmen maalin johdossa, mutta ratkaisevaa eroa ei tästäkään syntynyt. Tasaisuus näkyi myös tunteiden kuumentumisena. HIFK:n Tom Lindström ja SIF:n Jaan Kauge suljettiin ottelusta erän ollessa miletei tarkkaan puolivälissä ja pari minuuttia myöhemmin saman kohtalon koki HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund.

HIFK nousi vielä tilanteeseen 23-23, mutta loppu oli vieraiden heiniä. SIF piti hienoisen etulyöntiasemansa ja kaunisteli vielä lopussa numeroiksi 24-28.

HIFK-valmentaja Stanislav Kopyl  antoi täyden tunnustuksen vastustajalle.

– Siuntio pelasi tänään suuremmalla tahdolla. Meillä ei riittänyt halua iskujen ottamiseen tai antamiseen, ja hyökkäyksen ratkaisut jäivät liian heikoiksi. Kovaotteista vääntöä läpi ottelun, missä jäimme neljän maalin verran jälkeen, Kopyl kiteytti.

SIF-päävalmentaja Kaj Hagman oli ennen kaikkea oman pään pelaamiseen tyytyväinen.

– Tässä pelissä oma puolustus toimi niin kuin ollaan jo pitkään suunniteltu. Aikaisemmissa peleissä olimme liian kilttejä, mutta tänään pelaajat uskalsivat pelata tarpeeksi fyysisesti. Onnistunut puolustus oli voiton avain, Hagman iloitsi.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli SIF:n Anton Luuppala, joka myös näki ratkaisun avaimien olleen puolustuspelissä.

– Ei nyt ihan parasta peliä meiltä, mutta ainakin puolustus ja maalivahtipeli onnistui hyvin, Luuppala totesi.

HIFK – SIF 24-28 (14-14)

Yleisömäärä: 113

Maalintekijät:
HIFK: Serghei Glinca 12, Antti Koskela 3, Alexander von Numers 3, Andre Orel 2, Nikko Kinos 1, Thomas Åkermarck 1, Tom Lindström 1, Johannes Bargum 1
SIF: Anton Luuppala 6, Gustav Svanbäck 6, Jaan Kauge 4, Patrik Grönberg 3, Albert Rennberg 3, Joni Jukola 2, Henri Mannonen 1, Antti Tahvanainen 1, Ravo Voosalu 1, Alexander Holmberg 1

Varoitukset:
HIFK: Antti Koskela, Andre Orel
SIF: Anton Luuppala, Ravo Voosalu, Alexander Holmberg, Kaj Hagman

Ulosajot:
HIFK: Thomas Åkermarck, Johannes Bargum, Tom Lindström (sulkeminen), Kenneth Bäcklund (sulkeminen)
SIF: Patrik Grönberg 2, Anton Luuppala 2, Alexander Holmberg 1, Niklas Sillman 1, Jaan Kauge (sulkeminen)

LähiTapiola-tähdet:
*** Anton Luuppala, SIF
** Sergei Glinca, HIFK
* Gustav Svanbäck, SIF

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk