Atlas puristi voittoon toisella puoliajalla

Atlas tarrasi tiukasti kiinni runkosarjan seitsemänteen sijaan kaadettuaan lauantaina päävastustajansa ÅIK:n kotonaan. Ottelu eteni vaihtelevan tasaisena aina viimeiselle kymmenminuuttiselle, jolloin Atlas karkasi ja eteni lopulta voittoon maalein 26-22.

ÅIFK aloitti ottelun terävämmin ja hallitsi avausminuutteja hienokseltaan. Atlas sai pian kuitenkin juonesta kiinni ja käväisi jo parin maalin johdossa. Taukoa kohti ÅIFK sai jälleen paremmin otetta ja käänsi numerot edukseen kahdella maalilla ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen.

Toinen puoliaika kulki ÅIFK:n niukassa johdossa aina 12. minuutille, jolloin Atlas tuli ensi kertaa tasoihin. ÅIFK nykäisi uudestaan parin maalin eron, mutta heti tämän jälkeen Atlas tuli takaa voimalla ja siirtyi puolestaan kahden maalin karkumatkalle. Useamman minuutin maalittoman vaiheen jälkeen maalintekoa jatkoi edelleen Atlas ja ottelu alkoi ratketa. Lopulta Atlas eteni varmaan neljän maalin voittoon.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Ulf Andersson harmitteli otteen katoamista tauon jälkeen.

– Ensimmäisellä puoliajalla joukkue teki sovitut ja käytti paikat mitkä saimme aikaiseksi. Vastuunotto toimi ja taistelutahto oli hyvä. Siitä osoituksena pieni johto. Toisella puoliajalla sitten vastuunkanto ontui ja palloa siirrettiin eteenpäin, varsinkin siinä vaiheessa kun Andreas Nyström otettiin erikoisvartiointiin.

– Tällöin muiden on otettava vastuu ja käyttää ne avopaikat mitkä saadaan pelattua auki eikä syöttää eteenpäin, harmistunut Andersson totesi.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodlan oli helpompi olla tyytyväisin mielin ottelun jälkeen.

– Pelattiin periaatteessa ihan hyvin avausjaksolla tai tehtiin niitä asioita joista oltiin etukäteen sovittu. Ongelmana oli vain, että aina joku oli hieman väärässä paikassa väärään aikaan ja niistä sattui teknisiä lapsuksia, joista ÅIFK rankaisi saman tien tehokkaasti.

– Toisella jaksolla pelimme alkoi pyörimään paremmin ja saimme pakkamme tiiviimmäksi. Ratkaiseva asia oli myös Andreas Nyströmin erikoisvartiointi. Christoffer Nyström alkoi siinä vaiheessa väsyä ja muuten joukkueelta ei niin paljon enää löytynyt ratkaisuvoimaa. Lisäksi Sjöblom ei pystynyt jakamaan enää palloa ratkaisupaikkoihin. Hyvät pisteet meille joka tapauksessa, Kallio iloitsi.

Andreas Nyström takoi kaikesta huolimatta 11 maalia ja vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Pelattiin vahva ensimmäinen jakso, tehtiin hyökkäyksessä niitä asioita mitä oltiin sovittu ja pysyttiin liikkeessä. Puolustuksessa pysyimme tiiviinä ja Ville on sen verran hyvä veskari, että ottaa helpot pallot pois. Muutenkin Ville oli hyvä tänään.

– Toisella jaksolla pelimme ei enää toiminut samaan tapaan, liikuimme enää sivuttain hyökkäyspäässä eteenpäin menon sijasta. En kuitenkaan näe, että minun erikoiseen otolla olisi ollut peliimme isompaa vaikutusta. Enemmänkin tämän hetkinen hyvin kapea rinki vaikutti toisella jaksolla peliimme.

Atlas – ÅIFK 26-22 (11-13)

Yleisömäärä: 219

Maalintekijät:
Atlas: Hellakoski Anthony 6, Laitinen Heikki 5, Aalto Toni 4, Vainikk Mikk 3, Lepp Marius 2, Näntö Erkka 2, Åstrand Kenneth 1, Lehtonen Oskari 1, Kuntsi Viljami 1, Lujanen Jyri 1
ÅIFK: Nyström Andreas 11, Sjöblom Christoffer 3, Deloire Brieuc 2, Manderoos Niklas 2, Nyström Christoffer 2, Tamminen Olli 1, Kuusisto Valto 1

Varoitukset:
Atlas: Näntö Erkka, Hellakoski Anthony, Lepp Marius
ÅIFK: Sjöblom Christoffer, Nyström Andreas

Ulosajot:
Atlas: Laitinen Heikki 2, Aalto Toni 1, Näntö Erkka 1, Lepp Marius 1
ÅIFK: Nyström Christoffer 2, Nyström Andreas 1, Sjöblom Christoffer

LähiTapiola-tähdet:
*** Nyström Andreas (ÅIFK)
** Hellakoski Anthony (Atlas)
* Laitinen Tuomas (Atlas)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk