HIFK kaatoi Akilleksen vaiheikkaassa ottelussa

Akilleksen pistetili kuluvalla kaudella jäi edelleen avaamatta keskiviikkona, mutta ilmaiseksi porvoolaiset eivät pisteitä vierailleelle HIFK:lle luovuttanut. Monivaiheinen ottelu päättyi HIFK:n kahden maalin voittoon ja näin helsinkiläiset saivat oman orastaneen tappioputkensa katkaistua.

Tasaisen alun jälkeen vierailija HIFK sai hienoisen otteen pelistä, mutta mitään ratkaisua ei tapahtunut, vaan vieraiden johto pysytteli muutamassa maalissa. Tauon lähestyessä Akilles kuroi kuitenkin eroa kiinni ja tauolle mentiin vain yhden maalin HIFK-johdossa.

Toinen erä alkoi Akilleksen 4-0 viemällä jaksolla ja takaa-ajetusta oli yhtäkkiä tullut takaa-ajaja. Tilanne kääntyi kuitenkin nopeassa tahdissa uudelleen ja HIFK oli puolestaan neljän maalin johdossa vain reilu kymmenen minuuttia myöhemmin. HIFK piti johdostaan tämän jälkeen kiinni, vaikka Akilles kahden maalin päähän vielä nousikin. Tasoitukseen saakka isäntien kiri ei kuitenkaan riittänyt ja HIFK vei pisteet maalein 34-36.

Kotijoukkueen valmentaja Raivo Laast oli pahoillaan siitä, ettei palkintoa herunut.

– Taisteltiin hyvin mutta se pieni jäi puuttumaan, Mentiin toisen erän alussa ohi ja johdettiin kolmella maalilla vielä yhdeksän minuutin kohdalla mutta sitten tuli jonkinlainen kipsi, Laast harmitteli.

HIFK-luotsi Kenneth Bäcklund piti peliä kaikkineen vaikeana.

– Vuoden ensimmäinen ottelu, raskasta ja vaikeaa oli. Sitten teimme pelin itsellemme vielä vaikeammaksi. Ville maalissa pelasti meidät tänää, Bäcklund totesi.

Samaa toisteli myös ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Alexander von Numers.

– Raskas ja vaikea ilta. Olimme vähän vaikeuksissa, kun Akilles alkoi merkata Andrei Orelia. Puolustuksessa jalat eivät oikein toimineet. Kova taistelu lopussa pelasti kuitenkin pisteet meille.

Akilles-HIFK 34-36 (16-17)

Maalintekijät:
Akilles: Petri Lindfors 1, Patrik Lång 4, Alexander Lång 3, Ric Liljendal 2, Henri Storsjö 3, Olev Eensalu 9, Taavi Tibar 6,  Sergiy Shevchenko 6
HIFK: Jasu Heino 1, Nikko Kinos 4, Andrei Orel 6, Sergei Glinca 7, Harri Pitkänen 1, Christoffer Eneberg 6, Alexander von Numers 11

Ulosajot:
Akilles: Alexander Lång x 2
HIFK: Nikko Kinos, Andrei Orel, Sergei Glinca

LähiTapiola-tähdet:
*** Alexander von Numers, HIFK
** Taavi Tibar, Akilles
* Andrei Orel, HIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk


 

LähiTapiola Veikkaus Turvakolmio Group Hummel Kisakallio Molten Kingi