HIFK kaatoi ÅIFK:n trillerissä

HIFK ja kaimaseura Turusta ÅIFK järjestivät perjantai-iltana jännitystä yleisölle koko 60-minuuttisen ajaksi. Voittaja oli avoinna ensimmäisestä viimeiseen minuuttiin saakka niukan johdon vaihdellessa puolelta toiselle. Viimeisen niitin iski kuitenkin kotijoukkue HIFK ja vei ottelun niukasti yhden maalin eron turvin.

Ensimmäinen erä Helsingin Urheilutalolle kulki erittäin tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue HIFK oli alussa lievästi etulyöntiasemassa ja ÅIFK puolestaan taukoa kohden mentäessä. Yli kahden maalin ero ei kuitenkaan missään vaiheessa kumpaankaan suuntaan ollut ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen taululla olivat pelin kulkua hyvin kuvaavat lukemat 13-13.

Toisen erän alussa ÅIFK karkasi nopeasti kolmen maalin johtoon, mutta HIFK roikkui tiukasti kintereillä. Vielä 15 minuutin kohdalla vieraat kävivät kolmen maalin karkumatkalla, mutta HIFK rutisti tasoihin. Vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua HIFK meni ensi kertaa johtoon sitten alkuminuuttien ja kolme minuuttia ennen päätöstä kotijoukkue näytti jo karkaavan, kun eroa oli kolme maalia.

ÅIFK ei kuitenkaan ollut vielä sanonut viimeistä sanaansa ja rutisti kolmella pikamaalilla pelin jälleen tasoihin, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 1.41. Lopussa juhli kuitenkin HIFK, kun Serghei Glinca täräytti rangaistusheitosta ratkaisevan 30-29-osuman.

HIFK-päävalmentaja Kenneth Bäcklund oli kamppailun jälkeen melkoisen kaksijakoisissa mietteissä. Voitto maistui, mutta peliin jäi parannettavaa.

– Vielä toiseenkin peliin joulutauon jälkeen tuli liikaa epätasaisuutta. Saimme hyviä jaksoja välillä, mutta hetkeä myöhemmin oma peli meni jälleen liian vaikeaksi. Åbon puolustus teki kovasti töitä, eikä meidän tahto tuntunut riittävän oikeisiin ratkaisuihin.

– Loppuhetkillä kuitenkin Petter Forsströmin torjunnat auttoivat meitä ratkaisemaan pelin niukasti kotiin

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson näki asiat miltei täsmälleen päinvastoin. Peliin hän oli tyytyväinen, tulokseen ei.

– Mielestäni meidän yhteispelimme toimi kokonaisuutena paremmin. IFK:n hyökkäyspeli kulki odotetusti Orelin käsiin, joten yritimme pelata yksinkertaista puolustusta häntä vastaan. Hyökkäyksessäkin peli onnistui, mutta toisella jaksolla kahden maalin johdossa tehdyt omat virheet oli tänään liikaa.

– Seuraavaan peliin pitää unohtaa väärät tuomiot tästä pelistä ja aloittaa työt alusta .

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli ÅIFK-maalivahti Ville Nordqvist, joka säesti päävalmentajaa.

– Meidän pelimme toimi hyvin lähes koko 60-minuuttisen, mutta se ei aivan riittänyt tänään. Omassa päässä IFK:n vaarallinen pakki Orel sai hieman liikaa tilaa, ja heitot olivat nyt liian tarkkoja torjuttaviksi. Tuomareilta jäi monta vihellystä kyseenalaisiksi, Nordqvist mietti.

HIFK – ÅIFK 30–29 (13-13)

Yleisömäärä: 76

Maalintekijät:
HIFK: Andre Orel 8, Nikko Kinos 6, Alexander von Numers 5, Serghei Glinca 4, Christoffer Eneberg 3, Mika Sivén 1, Henrik Mattsson 1, Thomas Åkermarck 1, Niklas Salmén 1
ÅIFK: Alvaro Arenas 11, Joonas Nieminen 8, Frans Lindholm 3, Christoffer Sjöblom 3, Andreas Nyström 2, Arttu Tamminen 1, Olli Tamminen 1

Varoitukset:
HIFK: Thomas Åkermarck, Alexander von Numers
ÅIFK: Arttu Tamminen, Frans Lindholm, Alvaro Arenas

Ulosajot:
HIFK : Nikko Kinos 1, Christoffer Eneberg 1
ÅIFK: Arttu Tamminen 2, Frans Lindholm 1

LähiTapiola-Tähtipelaajat:
1 tähti Nikko Kinos, HIFK
2 tähteä Serghei Glinca, HIFK
3 tähteä Ville Nordqvist, ÅIFK

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk