Atlas nappasi pisteet Akillekselta

Akilles jatkaa edelleen nollakerhossa SM-liigassa kärsittyään lauantain niukan tappion Atlaksen vieraana. Vantaalaiset ottivat uuden vuoden ensimmäisessä ottelussaan voiton maalein 29-26 vahvan loppuvetonsa ansiosta.

Tasaisen alun jälkeen Atlas otti hienokseltaan otteen haltuunsa ja pysytteli pitkään muutaman maalin johdossa, mutta tauon lähestyessä Akilles puristi kertaalleen jo ohikin ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen taululla oli niukka kotijohto 15-14.

Toinen erä kulki kauttaaltaan Atlaksen niukassa johdossa. Akilles roikkui sitkeästi iskuetäisyydellä, mutta ei saanut peliä millään tasoihin. Kun Atlas Toni Aallon osumalla karkasi viisi minuuttia ennen loppua neljän maalin päähän, alkoi ottelu olla ratkaistu. Akilles tuli vielä kahden maalin etäisyydelle, mutta Atlas hoiti lopun varmasti ja kuittasi sarjapisteet.

Atlaksen kokenut Toni Aalto kuittasi ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja analysoi pelin seuraavasti.

– Pitkän pelitauon jälkeen ensimmäinen ottelu ja sen huomasi pelistä. Ottelun alku oli kuitenkin hyvä ja saatiin aikaiseksi maalintekopaikkoja. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella se kuitenkin hieman hyytyi ja liikuttiin liikaa sivuttain. Tällöin olisi pitänyt haastaa enemmän syvyyteen.

– Hyvä oli kuitenkin että tällöin saimme nopeat toimimaan joka kuitenkin korjasi asemahyökkäyksen saamattomuutta. Toinen puoliaika oli sitten tasaisempi kaikin puolin.

Tunnustusta Aalto antoi kuitenkin Akillekselle joka on parantanut peliään ja omasta tulevaisuudesta kommentiksi saatiin: ”Suunta ylöspäin.”

Kotijoukkueen valmentajan Martin Noodlan spontaani ja ensimmäinen kommentti oli

– Ei se kaunista ollut mutta voitettiin ja saatiin pisteet.

– Pitkä pelitauko näkyi otteissa vaikkakin ensimmäisellä puoliajalla onnistuttiin käyttämään hyödyksi maalipaikat. Toisessa oli hieman epätasaisuutta mutta onnistuimme kuitenkin pitämään heidät takanamme loppuun asti.

Atlas – Akilles 29-26 (15-14)

Yleisömäärä: 247

Maalintekijät:
Atlas: Toni Aalto 7, Anthony Helaakoski  4, Marius Lepp 4, Heikki Laitinen 3, Jani Kivinen 3, Tuomas Witikka 2, Erkka Nantö 2, Ken Sirenius 2, Mikk Vainikk 1, Viljami Kuntsi 1
Akilles: Sergiy Shevchenko 10, Olev Eensalu 8, Alexander Lång 3, Patrik Lång 2, Taavi Tibar 2, Ric Liljendal 1

Varoitukset:
Atlas: Vainikk Mikk, Näntö Erkka, Sirenius Ken
Akilles:  Lindfors Petri, Lång Alexander, Shevchenko Sergiy

Ulosajot:
Atlas: Lujanen Jyri 2, Näntö Erkka 1, Lepp Marius 1
Akilles: Lindfors Petri 2, Lång Alexander 1, Storsjö Henri 1

LähiTapiola-Tähdet:
*** Aalto Toni (Atlas)
** Shevchenko Sergiy (Akilles)
* Helaakoski Anthony (Atlas)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk