Andrei Orel, HIFK

HIFK ja SIF maalijuhlissa – kotijoukkue voittoon

HIFK ja SIF pelasivat tiistaina pitkään tasaisena pysyneen ottelun, jossa maaleja mätettiin puolin ja toisin todella hurjaa tahtia. Vahvan loppuvetonsa ansiosta HIFK piti sarjapisteet maalein 41-35 (18-18) eli ottelussa nähtiin kaikkiaan kauden ennätys 76 maalia.

Ensimmäinen puoliaika Helsingin urheilutalolla kulki hienokseltaan kotijoukkue HIFK:n merkeissä, mutta vain hienokseltaan. SIF ei johtanut ottelua kertaakaan, mutta ei HIFK:kaan saanut eroa venytettyä yli kolmen maalin ja taukoa lähdettiin viettämään tasanumeroissa 18-18.

Heti tauon jälkeen SIF siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon, mutta HIFK kuittasi nopeasti ja käänsi ottelun puolestaan edukseen, mutta ratkaisusta ei voinut tässä vaiheessa vielä puhua, sillä ero pysyi pienenä ja kutistui ajoittain olemattomiin.

Viimeisen kymmenminuuttisen ollessa alkamassa HIFK alkoi kuitenkin jälleen hivuttautua pienelle karkumatkalle ja tällä kertaa myös ratkaisevasti. SIF sinnitteli tuntumassa, mutta ei enää pystynyt isäntiä tavoittamaan ja lopussa HIFK vielä kaunisteli numeroita kuuden maalin voitokseen.

HIFK-luotsi Kenneth Bäcklund oli tyytyväinen voittoon, mutta puolustuspelaaminen jätti aihetta miettimiseen.

– Kahteen sarjapisteeseen täytyy olla tyytyväinen, mutta muuten peli ei onnistunut niin kuin piti. Matsi oli vaiherikas, kun meidän hyvän jakson jälkeen Siuntio tuli takaisin rinnalle. Oma puolustus ei tänään toiminut ja maalivahti ei saanut tukea pelaajilta. Onneksi hyökkäykseen riitti tarpeeksi tehoa ja saatiin voitto tällä kertaa sen päädyn kautta.

Puolustuspeli jäi kaivelemaan myös SIF-piiskuri Kaj Hagmania.

– Puolustuspäässä olisi pitänyt pystyä parempaan, nyt IFK sai vielä liikaa tilaa ratkaisuihin. Omissa hyökkäyksissä maaleja tuli mukavasti, mutta pelin pitäisi toimia yhtä tehokkaasti toiseenkin suuntaan että olisi tullut pisteet Siuntioon.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli yhdeksän maalia latonut kotijoukkueen Andre Orel, joka keskittyi pitkälle samoihin asioihin kuin valmentajatkin ottelua ruotiessaan.

– Vaikea ottelu meille puolustuksessa kun SIF:llä oli monta vahvaa maalintekijää. Emme saaneet omaa peliä kasaan, mutta hyökkäyksessä sentään saatiin riittävästi maaleja. Raskas peli minulle Siuntion pidettyä miesvartiointia suuren osan pelistä.”

HIFK:n voiton myötä sarjataulukko jakautui ainakin toviksi kahteen kastiin eli neljän kärkeen ja viiden takaa-ajajan ryhmään.

HIFK – SIF 41–35 (18-18)

Yleisöä 90

Maalit:
HIFK: Andre Orel 9, Thomas Åkermarck 7, Christoffer Eneberg 7, Sergei Glinca 6, Antti Koskela 4, Niclas Ahlgren 4, Tom Lindström 3, Jasu Heino 1
SIF: Janne Korpimäki 9, Christoffer Modig 8, Patrik Grönberg 6, Anton Luuppala 4, Jaan Kauge 3, Albert Rehnberg 3, Kaj Hagman 2

Varoitukset:
HIFK: Sergei Glinca, Thomas Åkermarck, Kenneth Bäcklund
SIF: Jaan Kauge, Christoffer Modig, Kaj Hagman

Ulosajot:
HIFK 3 x 2 min: Antti Koskela, Sergei Glinca, Thomas Åkermarck
SIF 3 x 2 min: Anton Luuppala 2, Jaan Kauge

Tähtipelaajat:
1 tähti: Sergei Glinca, HIFK
2 tähteä: Janne Korpimäki, SIF
3 tähteä: Andre Orel, HIFK

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk