Otteluennakko

West ja Cocks tiukassa kärkitaistossa keskiviikkona

HC West palaa keskiviikkona liki kuukauden tauon jälkeen kotiluolaansa ja edessä on todellinen makupala, kun vastaan asettuu hallitseva mestari Cocks. Kumpikin on ennen keskiviikkoa kärsinyt vasta yhden tappion tällä kaudella ja molemmilla on taskussa viisi voittoa, joten nyt ratkotaan todella sijoituksia kärkipäässä.

Viimeisen vuosikymmenen voimakaksikko (kymmenen vuoden aikana yhteensä 16 mitalia) lähtee otteluun selkeästi erilaisista asetelmista. Siinä missä West rakentaa tulevaisuuden joukkuetta ja operoi kohtuullisen kapealla materiaalilla, on Cocksilla rosteria vaikka kahteen joukkueeseen.

Jo muutenkin vahva Cocks hankki pari viikkoa sitten joukkoihinsa Nico Rönnbergin Norjasta ja mies saattaakin vastata joukkueensa pelinjohdosta Kauniaisissa, sillä toinen pelinrakentaja Kristian Jansson loukkaantui viikonloppuna ja miehen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. Muilta osin kokoonpano riippuu Kaj Kekin rotaatiohalukkuudesta ja ajatuksista kuinka tärkeäksi West-ottelu koetaan.

Kauden alla kaksi täsmähankintoja tehnyt West on liikkeellä hyvin nuorella joukkueella. Uusina pelaajina joukkueen vahvuuteen liittyivät jo vuosia joukkuetta vaivanneen vasenkätisen takamiehen puutteen korjannut virolainen Sten Toomla, sekä peliuransa lopettanutta Thomas Lindströmiä maalille paikkaamaan hankittu ex-cocksilainen Theodotos Christou. Westin menestyksen tukipilareina on ollut tällä kaudella erityisesti kaksi pelaajaa.

Maajoukkueenkin runkopelaajiksi kohonneiden Richard Sundbergin ja Miro Koljosen panos on joukkueelleen kaikki kaikessa.

Onnistuuko Westin laadukas, mutta kapea miehistö horjuttamaan hallitsevan mestarin menoa vai vetääkö Cocksin leveämpi ja kokeneempi joukkue pidemmän korren, se nähdään keskiviikkona Kauniaisten luolassa.

HC Westin edellinen ottelu Dickeniä vastaan päättyi hyvästä alusta huomatta masentavasti kun joukkue ajautui tuuliajolle ilman kapteeniaan Miro Koljosta. Nyt kapteeni on Westin verkkosivujen mukaan ottelussa mukana ja muukin joukkue on valmistautunut Cocks-otteluun rauhassa ja hyvin.

Jo useammalta aiemmalta kaudelta tuttuun tapaan West on luottanut puolustukseen ja Cocks hyökkäykseen – ainakin tilastojen valossa. Isäntien puolustus on ollut alkukauden tiivein ja vieraiden hyökkäys puolestaan tehokkain.

Ottelu Kauniaisissa alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk