Dicken tarrasi kakkossijaan

Dicken otti pitkän askelen kohti runkosarjan kakkossijaa kaatamalla HC Westin SM-liigan kärkipään koitoksessa lauantaina seitsemän maalin marginaalilla. Voiton myötä Dicken venytti eron Westiin neljään pisteeseen ja kakkossija on nyt joukkueen omissa käsissä.

Ottelu eteni kovien panosten mukaisesti hyvin tasaisesti avauserän ensimmäisen puoliskon ja 15 minuutin kohdalla oltiin numeroissa 8-8. Tämän jälkeen Dicken kuitenkin pääsi niskan päälle ja kävi parhaimmillaan jo kuuden maalin johdossa. Taukoa Pirkkolassa vietettiin numeroissa 17-13.

Heti tauon jälkeen Dicken venytti eron seitsemään maaliin, mutta West ei vielä antanut periksi. Kun peliaikaa oli jäljellä 12 minuuttia, oli Dickenin johto neljä maalia ja ottelu vielä ratkaisua vailla. Se nähtiin kuitenkin pian, kun Dicken käytti Richard Sundbergin ulosajon hyödykseen ja latoi sen aikana kolme maalia. Näin ero oli jälleen seitsemässä maalissa ja tästä West ei enää toennut. Ottelun loppunumerot kirjattiin lukemin 31-24.

Dicken-leirissä voitto otettiin avosylin vastaan, eikä joukkueen esityskään jäänyt suuremmin kritiikkiä kaipaamaan.

– Tänään puolustus toimi meillä oikein hyvin ja päästiin juoksemaan meidän nopeita. Hyökkäys toimi myös ajoittain oikein hyvin, päästiin hyvin heitto paikoille, valmentaja Thomas Lindström sanoi.

Myös ottelun vakuuttavin pelaaja Anton Rémy oli joukkueen ilmeeseen tyytyväinen.

– Tärkeät pisteet. Pelattiin tasaisen hyvin tänään, meillä on ollut pelissä vähän vaikeuksia viime aikoina mutta on hyvä, että se on alkanut parantua loppupeleihin.

HC Westin valmentaja Mikael Källmanin mietteet olivat monitahoisemmat, mutta positiivistakin käteen jäi.

– Meillä on uudet pelaajat ja uudet koostumukset joukkueessa ja me emme ole saaneet asioita vielä toimimaan niin kuin haluttaisiin. Tänään otettiin kuitenkin pari askelta eteenpäin, pelattiin ja taisteltiin oikein hyvin.

– Meillä on vielä vaikeuksia kun pelataan alivoimaa ja tehdään hyökkäyspäässä liian paljon teknisiä virheitä. 6 vastaan 6 pärjätään hyvin, Källman mietti.

Dicken – HC West 31–24 (17–13)

Yleisömäärä: 395

Maalintekijät:
Dicken: Timmy Thor 7, Anton Rémy 7, Benny Broman 6, Joacim Broman 4, Valdar Noodla 3, Joona Hertola 2, Casimir Stierncreutz 1, Ben Weber 1
West: Jani Tuominen 7, Richard Sundberg 6, Sergi Shevchenko 4, Fredrik Forss 3, Joona Raerinne 2, Benjamin Nyman 1, Anders Genberg 1

Ulosajot:
Dicken: Joona Hertola (2kpl), Ben Weber
West: Richard Sundberg (2 kpl), Sten Toomla (2kpl)

LähiTapiola-tähdet:
*** Anton Rémy, Dicken
** Mikael Mäkelä, Dicken
* Jani Tuominen, West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk