Taistelu kakkossijasta lauantaina: Dicken isännöi HC Westia

SM-liigan runkosarjan kärkipään kannalta yksi ehdottomia ratkaisuotteluita pelataan lauantaina Pirkkolassa, kun sarjakakkonen Dicken saa vieraakseen pykälän perässään olevan HC Westin. Joukkueita erottaa kaksi pistettä ja Westilla on ottelu vähemmän pelattuna, joten kakkossija on todella pelissä.

Dicken ja West kohtaavat tällä kaudella neljättä kertaa, voitot ovat Dickenin eduksi 2-1 mutta SM-Liigassa voitot ovat tasan. Dicken vei ensimmäisen kohtaamisen marraskuussa ylivoimaisesti 28-17 Pirkkolassa, kun taas Granilaiset pieksivät Dickenin Tammikuussa 30-21. Lauantaina ottelun voittaja voi hyvinkin olla runkosarjan päättyessä sijalla 2 ja häviäjä sijalla 3, ja näin ollen mahdollinen pudotuspelien välierien kotietu saattaa pelissä lauantaina.

Westin peli on ollut hieman hakusessa sen jälkeen kun SIF aiheutti Dickenille shokin kuukausi sitten voittamalla Pirkkolassa maalilla. Sen myötä West pääsi hallitsemaan neljän pisteen erolla kakkospaikkaa, mutta tappiot Atlasta ja BK:ta vastaan palauttivat koko kauden jatkuneen tilanteen jossa keskinäinen ottelu ratkaisee.

Dicken taas kohtasi samat joukkueet West-voittojensa jälkeen ja voitti molemmat, ensin Atlas kaatui Pirkkolassa 27-23 ja BK:n Karjaalla 27-36. Lähtökohdat otteluun ovat siis varsin erilaiset joukkueilla.

West vahvistui noin kuukausi sitten koko liigan ykköspyssyllä, Sergey Shevchenkolla, joten heittovoimaa ei Westiltä ainakaan puutu, kun vielä Ricke Sundberg sekä Joona Raerinne heittävät hyvällä teholla maaleja yhdeksästä metristä. Jani Tuominenkin on pelannut vahvan kauden. Mikael Källman on monesta harmitellut joukkueensa leveyden puutetta, joka voi olla avainasemassa lauantaina Pirkkolassa.

Dicken puolestaan ei luota yhteen pelaajaan, vaan onnistumisia on nähty laajalla rintamalla, siitä osoituksena se, että joukkueen ykköstykki, Joacim Broman on maalintekijätilastoissa sijalla 7. Ja Anton Rémy, Dickenin pörssissä vasta neljäntenä on kuitenkin koko liigan 17. Tehokkain pelaaja. Edellä mainittujen väliin osuu luonnollisesti parivaljakko Benny Broman-Timmy Thor.

Kannattaa saapua lauantaina ajoissa Pirkkolaan, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat perinteisesti olleet lähestulkoon loppuunmyytyjä.

Ottelu vihelletään käyntiin lauantaina kello 16.15.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk