Cocks valmis pistämään kaiken likoon historiallisessa ottelussa

Suomalaista käsipallohistoriaa kirjoitetaan varmuudella lauantaina, kun Riihimäen Cocks kohtaa EHF Challenge Cupin puolivälierien avausottelussa kotonaan serbialaisen RK Metaloplastikan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisjoukkue on yltänyt eurocupeissa kahdeksan parhaan joukkoon.

SM-liigan runkosarjan voiton jo varmistanut Cocks on tehnyt Challenge Cupissakin vakuuttavaa jälkeä tähän saakka ja päävalmentaja Kaj Kekki vakuuttaa, että nälkää riittää tavoitella vielä lisää menestystä.

Kuva: Juha Tamminen

Kuva: Juha Tamminen

– Hiukan se on haitta, että pelataan ensin kotona – aina ratkaisupeli olisi hyvä saada kotikentälle. Nyt lähdetään kuitenkin siitä, että hankitaan turvallinen etumatka kotiottelussa vaikka vähän riskillä pelaten, Kekki sanoo.

– Sinänsä mitään erikoista ei ole suunniteltu, vaan luotamme omaan tekemiseemme ja kun hoidamme sen vähän yläkanttiin, niin uskon että tuloskin on hyvä.

Kekin mukaan Cocks on valmistautunut huolella lauantain otteluun. Osana valmistautumista toimi myös keskiviikon SM-liigaottelu BK-46:tta vastaan, jossa Cocks puristi toisella jaksolla lopulta selvään voittoon.

– Sinänsä hyvä peli keskiviikkona, että saimme kierrätettyä pelaajia hyvin ja jaettua rasitusta tasaisesti, Kekki toteaa.

Tavallaan valmistautumista on tehty pitkältä viime syksystä saakka. Cocks on pelannut eurocupien lisäksi Baltian liigaa.

– Takana on yli 20 kansainvälistä peliä. Juuri laskin, että olemme talven aikana pelanneet 11 eri maan pääsarjajoukkueita vastaan. Sikäli olemme varmasti valmiita Metaloplastikan kohtaamiseen.

– Vastustajan vahvuudet ovat hyvin tiedossa, olemme neljä tuoretta heidän peliään nähneet nauhalta. Tyyli on selvä, vastaan tulossa on fyysinen ja isokokoinen joukkue ja ehdottomasti kaikkineen kova vastustaja.

Ottelu pelataan Hyvinkään Martinhallissa lauantaina 15.3. kello 19.00. Kekki odottaa, että tuolla kellonlyömällä ovat parhaimmillaan niin Cocksin joukkue kuin kotiyleisökin.

– Toivon että joukkue pystyy antamaan kaikkensa kentällä ja yleisö yltää samaan katsomossa, Kekki heittää haastetta katsojien suuntaan.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk