Cocks otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Riihimäen Cocks otti askelen kohti Suomen mestaruutta kaatamalla lauantaina toisessa välieräottelussa Pirkkolassa Dickenin maalein 25-27. Näin Cocks johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0 ja mestaruus on katkolla ensi kertaa Riihimäellä sunnuntain pelattavassa kolmannessa finaalissa.

Kuva: Juha Tamminen

Kahden tähden mies Marius Aleksejev. Kuva: Juha Tamminen

Lauantaina tilanteeseen 3-3 saakka edettiin tasanumeroissa, mutta tämän jälkeen Cocks otti tahtipuikon hienoisesti itselleen. Minkäänlaista ratkaisua ei nähty, mutta vieraiden johto vaihteli 1-3 maalin välillä taukoon saakka. Ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen taululla olivat numerot 13-15.

Tahti jatkui tauon jälkeen samankaltaisena: Cocks piti kiinni niukasta johtoasemastaan, mutta ei onnistunut sitä kasvattamaan ennen kuin viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa. Cocks siirtyi viiden maalin johtoon, mutta Dicken kavensi eron vielä kolmeen osumaan. Cocks repäisi eron toistamiseen viiteen osumaan, kun aikaa oli jäljellä enää reilu kolme minuuttia. Dicken kavensi vielä lopussa, mutta aika loppui kesken ja marginaaliksi jäi kaksi maalia.

Cocksin Nico Rönnberg vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Mielestäni päästiin viemään ottelua miten me haluttiin, toisella puoliajalla saatiin 5 maalin rako joka mielestäni ratkaisi ottelun. Pelattiin hyvin 60 minuuttia, Rönnberg summasi.

Cocks-valmentajan Kai Kekki näki Rönnbergin tavoin voiton olleen ansaittu.

– Tiukkaa taistelu tänään molemmissa päissä, molemmilta joukkueilta. Toistaiseksi on pelattu kaksi varmaan ihan sopivaa finaalia yleisöllekin. Oma joukkue oli pari maalia parempi tänään ja pitää olla tyytyväinen siihen.

Dickenin valmentajan Thomas Lindströmin mietteet siirtyivät nopeasti jo sunnuntain kolmanteen otteluun.

– Tiukka ottelu tänään. Todella tasainen ensimmäinen puoliaika, toiselle puoliajalle Cocks tuli kovalla höyryllä ja pikkuhiljaa sai otettu muutaman maalin eroa. Cocks oli hyvä tänään ja meidän pitää nostaa tasoamme huomiseen. Tämä sarja jatkuu vielä, Lindström valoi uskoa.

2. loppuottelu:
Dicken – Cocks 25-27 (13-15)
(Cocks johtaa otteluvoitoin 2-0)

Yleisömäärä: 434

Maalintekijät:
Dicken: Timmy Thor 8, Anton Rémy 7, Casimir Stierncreutz 4, Benny Broman 3, Philip Ahlgren 2, Valdar Noodla 1
Cocks: Nico Rönnberg 5, Teemu Tamminen 4, Kristo Järve 4, Kristo Voika 4, Kristian Jansson 3, Antti Rogenbaum 2, Niko Leikama 2, Antti Valo 1, Robin Sjöman 1, Gheorghe Safronii 1

Ulosajot:
Dicken: Teemu Hertola, Ben Weber, Valdar Noodla
Cocks: Antti Rogenbaum, Antti Valo, Teemu Tamminen, Kristo Järve

LähiTapiola-tähdet:
*** Nico Rönnberg, Cocks
** Marius Aleksejev, Cocks
* Timmy Thor, Dicken

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk