Atlas karkasi omille teilleen tauon jälkeen

Akilleksen pistetili jäi näyttämään edelleen nollaa sunnuntaina Atlasta vastaan pelatun kotiottelun jälkeen. Avauspuoliskon porvoolaiset pysyivät suhteellisen hyvin vieraiden kyydissä, mutta tauon jälkeen Atlas paineli omille teilleen ja lukemat Porvoossa kirjattiin ottelun päätteeksi 23-38.

Ensimmäinen erä kulki käytännössä kauttaaltaan Atlaksen hallinnassa. 2-2-tilanteen jälkeen vantaalaiset pitivät johtoasemaa hallussaan, mutta mitään ratkaisevaa eroa ei syntynyt. Parhaimmillaan Atlas johti neljällä maalilla, mutta tauon alla Akilles puristi taas tuntumaan ja numerot ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen Porvoossa olivat 14-16.

Toinen erä ei kuitenkaan ehtinyt edetä kovinkaan pitkälle ennen kuin Atlas alkoi karata isänniltä. Kymmenen minuutin kohdalla vantaalaisten johto oli jo seitsemän maalia ja kasvoi tästä eteenpäinkin tasaisesti. Viimeisen kymmenminuuttisen käynnistyessä tilanne oli 21-31 ja ottelu käytännössä ratkaistu. Lopussa Atlaksella ei ollut vaikeuksia varmistaa voittoaan selkein lukemin.

Akilles-luotsi Olev Eensalu ei juuri tappiota lähtenyt selittelemään.

– Häviö tuli, meillä ei ollut hyökkäysvoimaa heidän 6-0-puolustustaan vastaan. Saatiin hyvin vähän maaleja 9 metristä, Eensalu tiivisti.

Atlaksen piiskuri Martin Noodla ei ollut hänkään täysin tyytyväinen.

– Ensimmäisellä puoliskolla ei pidetty kiinni siitä mitä kopissa oltiin sovittu, mentiin mukaan Akilleksen hitaaseen vauhtiin. Toisella päästiin juoksemaan ja eroa alkoi syntyä. Meillä oli myös pidempi penkki ja Akilles väsyi loppua kohden, Noodla analysoi.

Toisen erän peliä korosti myös ottelun vakuuttavin pelaaja Atlaksen Erkka Näntö.

– Hyvä toinen puolisko, parannettiin ensimmäisestä ja voitettiin.

Akilles-Atlas   23-38 (14-16)

Yleisömäärä: 155

Maalintekijät:
Akilles: Joel Ahlgren 2, Petri Lindfors 1, Patrik Lång 2, Alexander Lång 5, Henri Storsjö 2, Olev Eensalu 7, Taavi Tibar 4
Atlas: Toni Aalto 8, Tuomas Witikka 1, Heikki Laitinen 1, Erkka Näntö 10, Jani Kivinen 3, Oskari Lehtonen 1, Anthony Hellakoski 8, Marius Lepp 5, Viljami Kuntsi 1,

Ulosajot:
Akilles: Richard Ahlgren, Alexander Lång x3 (sulkeminen), Robert Holmberg
Atlas: Heikki Laitinen, Oskari Lehtonen. Viljami Kuntsi

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Erkka Näntö, Atlas
** Anthony Hellakoski, Atlas
* Toni Aalto, Atlas

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk