HIFK haki varmat pisteet ÅIFK:lta

HIFK otti yhä tukevamman otteen runkosarjan neljännestä sijasta kaatamalla ÅIFK:n vieraskentällä sunnuntaina vakuuttavasti. Turkulaiset pysyivät mukana reilut 20 minuuttia, mutta HIFK paineli lopulta selvään voittoon loppunumeroin 25-37.

HIFK otti tahtipuikon haltuunsa heti alussa ja karkasi kolmen maalin johtoon nopeasti. Tämän jälkeen ero ei kuitenkaan tästä suuremmaksi kasvanut, vaikka vieraat johtoasemansa pitivätkin. Tasaisissa merkeissä edettiin aina 23. minuutille ja lukemiin 13-15 saakka. Tästä HIFK kuitenkin repäisi ja venytti numerot taukoon mennessä 15-21:een.

Toisen erän alku jatkui samassa tahdissa ja HIFK repi vähitellen lisää eroa isäntiin. Etumatkaa vierailla oli jo erän puoliväliin mennessä kymmenen maalia ja ottelu alkoi olla ratkennut. Viimeisen vartin aikana suuria mullistuksia ei enää nähty ja HIFK lasketteli varmaan voittoon.

Ulf Andersson ÅIFK:n penkin päässä jäi harmittelemaan kapeaa materiaalia, joka näkyy mitä pidemmälle ottelut etenevät-

– Meillä on liian suppea ryhmä ja joudumme tekemään töitä saadakseen enemmän pelaajia Turkuun. Laidat eivät saaneet palloa maaliin ja pelaajat menevät liian usein vääriin tilanteisiin. Olisimme olleet johdossa tauolla, jos pallot olisi saatu maaliin, Andersson näki ja suuntasi kritiikin kärjen kuitenkin itseensä.

– Mielestäni olin joukkueen huonoin ottelussa ja pelaajia ei voi syyttää. Aku Kuusisto pelasi loistavan ottelun. Upeita torjuntoja ja hän jatkoi vielä pelaamista kun muut olivat jo luovuttaneet.

HIFK-luotsi Kenneth Bäcklundilla oli myös aihetta kiitellä otteita tolppien välissä.

– Hyvä maalivahtipeli. Meillä oli vaikeuksia päästää vauhtiin aluss,a mutta toisella puoliajalla peli sujui hyvin. Åbo sai tehdä vähän liian helppoja maaleja, Bäcklund ynnäili.

Freddy Wickström HIFK:n maalissa valittiin ottelun vakuuttavimmakksi pelaajaksi.

– Puolustus ja hyökkäys toimivat hyvin koko ajan. Meillä oli tosi hyvä fiilis ja sen takia peli toimi, Wickström näki.

ÅIFK – HIFK 25-37 (15-21)

Yleisömäärä: 142

Maalintekijät:
ÅIFK: Samuel Alexandersson 3, Albert Lindholm 5, Frans Lindholm 2, Christoffer Sjöblom 4, Christoffer Nyström 4, Andreas Nyström 7
HIFK: Jasu Heino 1, Nikko Kinos 1, Antti Koskela 7, Andrei Orel 9, Sergei Glinca 7, Harri Pitkänen 1, Thomas Åkermark 3, Alexander von Numers 4, Niklas Salmén 2, Tom Lindström 2

Varoitukset:
ÅIFK: Albert Lindholm, Christoffer Nyström, Ulf Andersson
HIFK: Jasu Heino, Andrei Orel, Sergei Glinca

Ulosajot:
ÅIFK: Albert Lindholm, Andreas Nyström, Ulf Andersson
HIFK: Nikko Kinos, Andrei Orel, Thomas Åkermarck, Alexander von Numers

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** HIFK: Freddy Wickström
** HIFK: Andrei Orel
* ÅIFK: Andreas Nyström

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk