Atlas aiheutti harmaita hiuksia HIFK:lle

HIFK:n kotietutavoite puolivälieriin koki kolauksen Atlaksen vieraana keskiviikkona. Paineitta pelannut kotijoukkue puolusti vieraansa aseettomiksi ja eteni selvään voittoon. Atlaksen voittonumerot kirjattiin pelin päätteeksi lukemin 25-16.

Jo ottelun alku antoi osviittaa tulevasta, kun Atlas karkasi reilussa kahdeksassa minuutissa 5-0-johtoon. Tähän HIFK ei pystynyt lopulta missään vaiheessa vastaamaan. Vieraat nousivat muutamaankin otteeseen kolmen maalin päähän, mutta tauon alla Atlas repäisi numerot taas 14-8:aan.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu 14 minuuttia, HIFK oli vielä viiden maalin tuntumassa, mutta Atlaksen kolme perättäistä osumaa käytännössä ratkaisivat pelin ja lopun vantaalaiset pelasivat tarkasti.

Vierasjoukkue HIFK:n valmentajan Stanislav Kopylin tehtäväksi ottelun jälkeen jäi myöntää kotijoukkueen paremmuus.

– Onnittelut Atlakselle voitosta. Atlas oli tänään kaikessa parempi, joukkue oli päässyt pelaamaan ilman paineita. Meillä sen sijaan oli vielä panosta ja sitä riittää nyt entistä enemmän päätöspeliin. {Andre]Orelin poissaololle ei meiltä löytynyt ketään korvaavaa pelaajaa ja tämä näkyi pahasti. Onnea Atlakselle jatkopeleihin, Kopyl toivotti.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla oli syystä tyytyväinen kokonaisuuteen ja katsoi jo kohti play-offseja.

– Kerrankin tehtiin kaikki asiat mitä oltiin sovittu. Jokainen pelasi tänään erittäin onnistuneesti. Haettiin hyvää pelifiilistä ja sen todella saimme aikaiseksi. Pelattiin iloista käsistä. Meillä oli melko vaikea tilanne ennen peliä, mutta kaikki kääntyi hyväksi ja se näkyi pelissä. Tästä on hyvä jatkaa pudotuspeleihin.

Tuomas Laitinen Atlas-maalilla vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Meillä oli mielenkiintoista säätämistä veskareidemme osalta ennen peliä. Lopulta olinkin mukana pelissä toden teolla. Peli sujui todella mukavasti, olen nyt ollut viikon ilman treeniä. Liekö tällä ollut osuutta, mutta jalkani tuntuivat toimivan tänään sopivan rivakasti.

– Lisäksi HIFK:n kaikki ratkaisut eivät aivan onnistuneet. Itse sain hyvän lähdön peliin ja sama flow jatkui loppuun asti.

Atlas – HIFK 25-16 (14-8)

Yleisömäärä: 189

Maalintekijät:
Atlas: Witikka Tuomas 5, Hellakoski Anthony 5, Aalto Toni 4, Kivinen Jani 3, Lujanen Jyri 3, Åstrand Kenneth 2, Laitinen Heikki 1, Starck Arto 1, Lehtonen Oskari 1
HIFK: Glinca Sergei 5, Koskela Antti 3, Salmen Niklas 3, Åkermark Thomas 2, Von Numers Alexander 2, Eneberg Christoffer 1

Varoitukset:
Atlas: Witikka Tuomas, Vainikk Mikk, Lujanen Jyri
HIFK: Kinos Nikko, Eneberg Christoffer, Von Numers Alexander

Ulosajot:
Atlas: Åstrand Kenneth, Laitinen Heikki, Lehtonen Oskari, Hellakoski Anthony
HIFK: Kinos Nikko, Koskela Antti, Eneberg Christoffer, Von Numers Alexander

LähiTapiola-tähdet:
*** Laitinen Tuomas (Atlas)
** Witikka Tuomas (Atlas)
* Lujanen Jyri (Atlas)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk