Dicken sinetöi kakkossijansa Akilles-voitolla

Dicken kaatoi keskiviikkona sarjajumbo Akilleksen kotonaan maalein 40-26 ja varmisti runkosarjan kakkossijansa. Ilmaiseksi Dicken ei pisteitä saanut, sillä Akilles roikkui pitkään sitkeästi tuntumassa ja ratkaisu nähtiin vasta toisella puoliajalla.

Dicken näytti jo karkaavan ensimmäisen puoliajan alkuvaiheessa, mutta Akilles tuli uudestaan tuntumaan ja sama toistui vielä ennen taukoa, mutta Dicken lähti tauon viettoon kuitenkin turvallisen oloisessa kuuden maalin johdossa.

Tauon jälkeen edettiin tovi tasatahtia, mutta tämän jälkeen Dicken alkoi kasvattaa etumatkaansa pikku hiljaa. Kun kymmenen minuuttia oli pelaamatta, ero kasvoi ensi kertaa kymmeneen maaliin ja tästä Dicken saattoi lasketella rauhassa selvään voittoon.

Dicken valmentajan Björn Monnberg piti ottelua yllättävänkin vaikeana.

– Vaikea peli alkuun mutta päästiin toisessa erässä jotenkuten vauhtiin. Tarvittavat maalit tehtiin, Monnberg tiivisti.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan Benny Bromanin mietteet olivat pitkälti samansuuntaiset.

– Meillä oli vaikeuksia päästää otteluun mukaan, voidaan kuitenkin vain syyttä pelkästään itsemme siitä. Meidän on vain tultava paremmalla asenteella otteluun Turkua vastaan perjantaina.

Akilles-luotsi Olev Eensalu oli 40 päästetystä maalista huolimatta tyytyväisempi joukkueensa puolustamiseen kuin aiemmissa otteluissa.

– Puolustus toimi hyvin tänään, eroa tuli kuitenkaan Dickenin nopeista hyökkäyksistä. Me emme jaksa pelata 60 minuuttia, jos heitämme koko ajan huonoja heittoja maalia päin ja toinen joukkue kontraa – siitä tulee raskasta, Eensalu huomautti.

– Kaiken kaikkiaan hyvä peli meiltä, mutta tarvittaisiin enemmän heitto voimaa 9 metristä.

Dicken – Akilles 40-26 (19-13)

Yleisömäärä: 163

Maalintekijät:
Dicken: Benny Broman 9, Philip Ahlgren 8, Timmy Thor 6, Valdar Noodla 5, Teemu Hertola 4, Casimir Stierncreutz 3, Ben Weber 3, Thomas Hollfast 1, Filip Söderlund 1
Akilles: Taavi Tibar 7, Olev Eensalu 6, Henri Storsjö 4, Alexander Lång 4, Patrik Lång 3, Joel Ahlgren 1, Simon Blomfeldt 1

Ulosajot:
Dicken: Teemu Hertola, Ben Weber
Akilles: Simon Blomfeldt, Alexander Lång

LähiTapiola-tähdet:
*** Benny Broman
** Philip Ahlgren
* Timmy Thor

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk