Karjaa

ÅIFK:n kiri jäi kesken – BK-46 vei pisteet

ÅIFK:n ja BK-46:n välinen kamppailu lauantaina Samppalinnan palloiluhallissa näytti kääntyvän vieraiden paraatimarssiksi kohti voittoa, mutta hurjan loppukirin kehittänyt isäntäjoukkue nousi lopussa lähelle ja BK:n voittonumerot kirjattiin niukasti 27-26.

BK otti tahtipuikon haltuunsa heti ottelun alusta ja johti 6-1 jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ero pysyi viiden maalin tuntumassa taukoon saakka ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen taululla olivat numerot 9-15.

Toisen puoliajan alussa BK hivuttautui yhä selvempään johtoon ja vielä reilun 14 minuutin pelin jälkeen karjaalaisten etumatka oli kahdeksan maalia. Tästä alkoi kuitenkin isäntien kiri ja kun pelaamatta oli reilu seitsemän minuuttia ÅIFK nousi ensi kertaa kahden maalin päähän. BK nykäisi vielä kerran eron neljään maaliin, mutta ÅIFK ei luovuttanut. Kiri jäi kuitenkin kesken ja voittomarginaaliksi yksi maali.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei Victor Westerlund BK-46:sta ja hän oli tyytyväinen ensimmäisen 45 minuuttiin.

– Pelasimme hyvin ensimmäisen puoliajan ja puolet toisesta, mutta sitten päästimme vastustajan lähelle. Hyvä että kuitenkin pystyimme voittamaan maalilla.

Karjaalaisluotsi Christer Lundqvistin näkemys pelistä mukaili Westerlundia.

– 40 minuuttia pelasimme hyvin, mutta sitten päästimme vastustajan mukaan peliin. ÅIFK sai hyvän fiiliksen päälle ja alkoi pistää palloja sisään paikoistaan. Pelikello oli tänään meidän puolellamme, Lundqvist myönsi.

ÅIFK:n valmentaja Ulf Andersson jäi harmittelemaan ensimmäisen puoliajan esitystä, joka ei hänen mukaansa ollut lähelläkään sitä kuin oli tarkoitus.

– Meidän kurinalaisuutemme petti ensimmäisellä puoliajalla, emmekä tehneet niitä asioita joita viimeiset kaksi viikkoa on harjoiteltu. Olimme puolustuksessa liian passiivisia ja päästimme vastustajan liian lähelle maalia. Pelin laatumme oli liian heikkoa ja BK:n ei tarvinnut edes venyä, Andersson totesi.

– Toisella puoliajalla pääsimme peliin paremmin sisään ja pelasimme selvästi kurinalaisemmin.

ÅIFK – BK-46 26-27 (9-15)

Yleisömäärä: 197

Maalintekijät:
ÅIFK: Arttu Tamminen 1, Olli Tamminen 1, Frans Lindholm 3, Alvaro Arenas 7, Christoffer Nyström 1, Andreas Nyström 10, Sebastian Andersson 3
BK-46: Olli-Pekka Korpimäki 5, Robin Karlsson 3, Jasper Hellberg 4, Johan Skogberg 3, Robin Mattsson 2, Janis Selge 1, Mario Karuse 1, Victor Westerlund 5, Oliver Helander 2, Theo Westerlund 1

Ulosajot:
ÅIFK: Alvaro Arenas (3kpl)
BK-46: Robin Mattsson, Mario Karuse (2kpl)

Lähivakuutus Tähtipelaajat:
*** BK-46: Victor Westerlund
** ÅIFK: Andreas Nyström
* BK-46: Mikael Heinonen

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk