Otteluennakko

HIFK ja West kärkipään kamppailussa

HIFK ja HC West kohtaavat keskiviikkona Helsingin urheilutalolla ottelussa, jossa järjestellään jälleen sijoituksia SM-liigan sarjataulukon kärjessä. West lähtee otteluun alla vahvan loppuvedon ansoista otettu kotivoitto SIF:sta, kun HIFK puolestaan kärsi viikonloppuna tappion BK-46:n vieraana.

Liigan TOP-5 mahtuu nyt neljän pisteen sisään, joskin Cocks on pelannut yhden ottelun muita vähemmän. Cocks, Dicken ja West ovat keränneet 14 pistettä, HIFK kaksi vähemmän ja BK nousi voittonsa myötä 1o pisteeseen.

Keskiviikkona HIFK ja HC West kohtaavat kierroksen kärkiottelun merkeissä, ja voittajamerkkiä on ottelusta erittäin vaikea arvata etukäteen. West joutuu seuran verkkosivujen todennäköisesti otteluun ilman maalivahtikaksikkoaan ja isäntäjoukkueella on puolestaan viime aikoina kasautunut jopa Atlasta enemmän loukkaantumishuolia tähtitaivaalleen.

Kaikki HIFK:n viime kesän täsmähankinnat ovat loukkaantumisten takia telakalla. Nikko Kinoksen polvivamma pitää miehen vielä pitkään poissa tositoimista ja laituri Niclas Ahlgrenin kausi päättyi kaksi viikkoa sitten niin ikään polvivammaan. Myöskään Westistä HIFK:hon siirtyneen Alexander von Numersin pelaamiseen tuli pakollinen paussi kun mies joutui käsimurtuman vuoksi sariaslomalle.

Viimeisimpänä sairastuvalle ilmoittautui myös Andrei Orel, jonka polvi vääntyi lauantain BK-ottelussa, joskin Orelin vamman vakavuus on vielä pieni kysymysmerkki. Mikäli Orel on ottelusta sivussa, HIFK:n maalinteko tullee erääntymään pääosin Sergei Glincan harteille.

Orel on tosin osoittanut aiemminkin olevansa sitkeää tekoa, siitä West sai omakohtaista kokemusta viime kevään välieräsarjassa, jossa Joona Raerinteen kanssa komean kolarin ajanut jo kertaalleen pelikyvyttömäksi tuomittu mies saapui kuin saapuikin vielä kiusaamaan Westiä.

Tällä kaudella HIFK ei vielä ole voittajaansa Urheilutalolla kohdannut, vaan on voittanut kaikki neljä otteluaan. Yrittämässä ovat käyneet BK-46, Dicken, Akilles ja SIF. West ei ole juuri koskaan Kalliossa viihtynyt mutta on jotenkuten onnistunut pisteitä sieltäkin kaappaamaan mukaansa. Ahtaanpaikankammoa koettiin viimeksi viime keväänä jolloin HIFK vei nimiinsä puolivälieräottelun ja pitkitti ottelusarjaa, jonka West lopulta vei voitoin 3-1.

Ottelu alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk