Akilles hakee avauspisteitä, West paluuta voittokantaan

HC West hamuaa takaisin voittokantaan SM-liigassa kun joukkue matkustaa sunnuntaina Porvooseen Akilleksen vieraaksi. Isäntäjoukkue on edelleen pisteittä ja Westillä puolestaan alla ensin selvä tappio Dickenille ja sen jälkeen katkera yhden maalin häviö Cocksille.

Kun Akilles viime viikolla kärsi Karjaalla 25-37-vierastappion, löytyi yhdeksi tappion syyksi arki-illan vierasottelu. Joukkueen isoin ongelma saattaa sivusta seurattuna kylläkin löytyä jostain ihan muualta sillä seitsemässä ottelussa vastustajat ovat tehneet Akillesta vastaan 274 maalia eli 39,1 per ottelu. Noilla lukemilla ei voittoja irtoa. Siuntiota vastaan Akilles teki 38 osumaa mutta hävisi silti. Vastustajista ainoastaan Atlas on tällä kaudella jäänyt alle 30 tehdyn maalin.

Porvoolaisten vierastyöläiset ovat koko seuran liigahistorian ajan keikkuneet maalipörssin kärkipaikoilla. Maalipörssin kakkonen Sergei Shevchenko ja kahdeksas Olev Eensalu ovat kaksistaan maalanneet jo 99 kertaa muun joukkueen pyöritettyä yhteensä 88 osumaa. Akilles on viime vuosina menettänyt oman juniorituotantonsa terävimmän kärjen muille maille eikä tällä haavaa näytä korvaajia löytyvän.

West muistuttaa verkkosivuillaan miten joukkue on vuosien varrella Akillesta vienyt, riippumatta viikonpäivästä, käytännössä aina mielin määrin. 14 ottelusta on Akilles saanut raavittua yhden pisteen itselleen. Keskimäärin West on ollut 16 maalia parempi, ja aina on kaikki ollut kiinni Westin asenteesta ottelussa. Viime kaudella West liittyi siihen ryhmään joka on sortunut ylimielisyyteen vihreitä vastaan, ja se oli kostautua pahemman kerran. Lopun puristus nosti Westin kahdeksan maalin takaa-ajoasemasta tasoihin 27-27. Kotiluolassa West hakkasi porvoolaiset mustelmille lukemin 40-18 ja 40-27.

SM-liigan lokakuun tähtipelaajaksi valittu Richard Sundberg on ollut läpi kauden kovassa vedossa. Seitsemässä ottelussa 52 maalia heittänyt takamies on nousemassa liigan terävimpään eliittiin ja on alkukaudesta urakoinut myös puolustuspäässä sillä mies on istunut kolmasosan Westin 24 kaksiminuuttisesta.

Ottelu Porvoossa alkaa sunnuntaina kello 17.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk