Dicken Cocksin vieraaksi kärkikamppailussa

Viime lauantaina Dicken voitti Riihimäen Cocksin Suomen Cupin välierissä ja jatkoi siitä aina cup-mestaruuteen saakka. Cocks pääsee hakemaan revanssia jo reilua viikkoa myöhemmin. Tällä kertaa pelipaikkana toimii Riihimäen Urheilutalo ja panoksena on SM-liigan johtopaikka.

Cocks ja Dicken porskuttavat Liigan kärjessä tasapistein yhdessä yhden ottelun enemmän pelanneen HIFK:n kanssa. Dickenin kauden ainoan tappion aiheutti juuri HIFK, joka lokakuun alkupuolella voitti kotiottelunsa maalein 33-31. Muita tahroja juuri Suomen Cupin valloittaneen Dickenin kauteen ei toistaiseksi ole sattunut ja joukkue jatkaa ennakko-odotusten mukaisesti SM-liigan kärkisijoilla.

Kovin tavoittein kauteen lähtenyt Cocks osallistuu tällä kaudella peräti neljään eri kilpailuun, ja Cupin välierätappion myötä ensimmäinen kauneustahra on riihimäen ylpeydelle tullut. Joukkue on siis edelleen mukana niin SM-Liigassa, Baltian liigassa sekä EHF Challenge Cupissa, joten ottelutahti tulee olemaan kova.

Loukkaantumisista kärsinyt Cocks ei pystynyt Suomen Cupin välierässä pelaamaan ehjää ottelua ja Dicken jatkoi ansaitusti finaaliin ja lopulta aina mestaruuteen asti. Kotijoukkueen joidenkin pelureiden pelikunto on edelleen pieni kysymysmerkki, mutta voitonnälkä on kaikilla tappiollisen Cup-välierän jäljiltä varmasti suuri.

Dickenin menestys rakentuu edelleen aivan samoille palikoille kuin viime kaudellakin. Benny Broman, Timmy Thor ja Valdar Noodla muodostavat tehokkaan takamieskolmikon, jota Joacim Broman ja Anton Rémy laidoillaan täydentävät. Kun vielä puolustuspäähän on heittää muutama kookkaampi spesialisti, on tasapainoinen ryhmitys kasassa.

Viime kaudella Cocks ja Dicken kohtasivat peräti 7 kertaa, ja joka kerta Riihimäkeläiset olivat vahvempia. Täksi kaudeksi lisää vahvistunut seura on siis ylivoimainen mestaruussuosikki, mutta Dicken osoitti että suuri ja mahtavakin on yllätettävissä.

Riihimäkeläisten tehokkain syömähammas Teemu Tamminen on saatava kuriin jos haluaa pärjätä, eikä sekään riitä, kun pitää myös muistaa pysäyttää mm. Kristo Voika, Gheorghe Safronii, Robin Sjöman, Antti Valo sekä uudesti syntynyt Niko Leikama.

Dicken lähtee otteluun tutulla miehistöllä, joka ei pahemmin ole viime kaudesta muuttunut, korkeintaan hitsautunut vieläkin enemmän yhteen. Benny sekä Joacim Broman ovat olleet tututun tehokkaita, myös Suomen Puolustusvoimien ylpeys, Timmy Thor on pelannut vahvan alkukauden vaikka onkin ylläpitänyt kipinää Syndalenin dyyneillä. Valdar Noodlakin pelaa parasta peliään tällä hetkellä, ja on ollut taistelun ruumiillistuma muutamassa edellisessä ottelussa Anton Rémyn rinnalla.

Tomi Kurpan konsulttipalvelut ovat myös kantaneet hedelmää, ja Patrik Roslander pelaa todella hyvin tällä hetkellä, kun vielä muistaa että penkillä Mikael Mäkelä odottaa kuumeisesti pääsevänsä kentälle koppailemaan palloja, voi Dicken vaivatta olla miettimättä maalivahtitilannettaan.

Sunnuntain ottelu tulee olemaan todellinen taistelu, kun taatusti suuttunut Cocks haluaa kostaa välierätappionsa hinnalla millä hyvänsä. Cocks on edelleen ehdoton ennakkosuosikki ottelussa, mutta Dicken aikoo antaa kaikkensa voittaakseen ottelun.

Ylimääräistä potkua molempien joukkueiden otteisiin antaa myös ottelun tavallista suurempi mediahuomio. Käsipallo palaa YLE:n ohjelmistoon vuosien tauon jälkeen ja katsojille tarjoillaan heti parasta mahdollista viihdettä kärkikamppailun muodossa. Lähetys TV2:lla alkaa klo 15:55. Selostajina toimivat Toni Kallio sekä ruotsiksi Sture Forstén.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk