Karjaa

BK-46 takaovesta pudotuspeleihin

BK-46 ei onnistunut kaatamaan Atlasta hyvästä ensimmäisestä jaksosta huolimatta. Akilles avitti lopulta karjaalaiset pudotuspeleihin voittamalla runkosarjan viimeisessä ottelussa ÅIFK:n.

Karjaalla pelataan jatkopelejä 34. vuotena putkeen. Viimeksi ratkaisupelit on pelattu ilman raitapaitoja keväällä 1978. Täpärällä se oli, kun BK-46 hävisi kotikentällään Atlakselle maalein 22-30 (14-11). Akilleksen voitto ÅIFK:sta auttoi kuitenkin karjaalaisia pysymään taulukossa kuudentena.

-Nyt on kyllä hyvä fiilis. Meillä oli vaikea syksy ja hävisimme monta peliä äärimmäisen niukasti, tästä eteenpäin meillä on vain voitettavaa, BK:n päävalmentaja Jan Källman sanoi.

Ensimmäisellä jaksolla näytti pitkään siltä, että kotijoukkue selvittää eräpallon itse, eikä tarvitse apua muilta. Peli pysyi leveänä ja takamiehet ajoivat ahneina Atlas-puolustukseen syntyneisiin väleihin. Olli-Pekka Korpimäellä käsi kävi tuhoisasti ja Niclas Zweigberg esiintyi maalillaan erinomaisesti torjuen pari rankkariakin. Karjaalaisten johto oli parhaimmillaan jo viisi osumaa.

-Ohkainen materiaalimme ei antanut myöden pitää tempoa yllä loppuun saakka, Källman harmitteli.

Ainoastaan väsymyksen piikkiin ei kaikkea voi kuitenkaan laittaa. Tauon jälkeen Atlas vei ensimmäiset kahdeksan minuuttia peräti 0-6. Kotijoukkueen pelaajat menettivät itseluottamustaan ja katastrofin ainekset roikkuivat ilmassa.

Jaakko Horellilla oli oma näkemyksensä.

– Muutimme muutamaa pientä yksityiskohtaa puolustuksessa, siitä kiri lähti. BK tuli peliin mukaan hyvin ja teki meidän illastamme vaikean. Onnittelut vain heille pudotuspelipaikasta, Atlas-luotsi sanoi.

Atlas kohtaa nimen omaan BK:n ensimmäisellä kierroksella.

-Meille ei ollut väliä tuleeko BK-46 vai ÅIFK vastaan puolivälierissä. Odotetaan vesi kielellä neljännesvälieriä. Opimme tänään paljon, nyt harjoitellaan ja levätään sopivassa suhteessa.

Maalintekijät

BK-46: OlliPekka Korpimäki 5, Jasper Hellberg 5, Sam Sjöman 3, Olari Paumets 3, Eddie Sundell 2, Victor Westerlund 2, Robin Karlsson 2.

Atlas: Kristo Järve 6, Nikko Kinos 6, Tuomas Witikka 5, Martin Noodla 4, Klaus Sarin 3, Jani Kivinen 2, Toni Aalto 2, Heikki Laitinen 1, Ken Sirenius 1.

 

Lähivakuutus Tähdet 

Kuva: Francois Perthuis

Kuva: Francois Perthuis

*** Kristo Järve, Atlas

** Olli-Pekka Korpimäki, BK-46

* Nikko Kinos, Atlas

 

 

 

Akilles – ÅIFK 36-32 (18-17)

Akilles päätti runkosarjapelinsä voittoon. Sama voitto päätti siis turkulaisten kauden. Serghei Glinca oli pitelemätön.

– Ei ollut helppo peli meille, mutta hoidimme homman kotiin. Hyökkäyksessä oli hyvää liikettä, se loi paikkoja minulle, Glinca sanoi.

Yhden turma on toisen onni. BK:n toimistolta voi hyvinkin lähteä kiitoskirje Glincalle.

-Porvoon halli on aina ollut meille hankala. Onnistuimme myös saamaan Akilleksen hyökkäyksen näyttämään erityisen hyvältä täällä. Ja Glincahan oli kentän kuningas, Ari Nurminen kommentoi sormien välistä valuneita mitalipelejä.

Maalintekijät

Akilles: Serghei Glinca 13, Mihail Kobzev 8, Stefan Mattsson 8, Ric Liljendal 4, Fredrik Udd 2, Roy Liljendal 1.

ÅIFK: Andreas Nyström 13, Olev Eensalu 12, Dusan Santrac 3, Daniel Wakene 2, Joni Linberg 2.

Lähivakuutus Tähdet

*** Serghei Glinca, Akilles

** Ric Liljendal, Akilles

* Andreas Nyström, ÅIFK

 

HIFK – Dicken 27-29 (11-16)

Dicken päätti kautensa voittoon merkityksettömässä ottelussa. Urheilutalolta haettu päänahka oli ensimmäinen kauden paikallistaistoissa.

– Olimme päättäneet jätkien kanssa, että kausi päätetään hyvään peliin ja voittoon, Thomas Lindström sanoi.

HIFK matkustaa maanantaina Riihimäelle, jossa on vuorossa ensimmäinen puolivälierämittelö.

– Joukkueella oli ajatukset jo maanantaissa. Sinänsä merkityksetön ottelu meidän sijoituksemme kannalta, Sami Hämäläinen puolusteli heikkoa virettä.

Maalintekijät

HIFK: Sten Toomla 11, Oskar Köhler 4, Thomas Åkermarck 3, Tom Lindström 2, Andre Orel 2, Jonas Karlsson 2, Johannes Bargum 2, Sami Niemelä 1.

Dicken: Timmy Thor 7, Casimir Stierncreutz 5, Christoffer Modig 4, Jasu Heino 4, Joachim Björnström 3, Mikael Usvalahti 3, Philip Ahlgren 2, Jukka Kamula 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Sten Toomla, HIFK

** Timmy Thor, Dicken

* Jasu Heino, Dicken

 

HC West – SIF 24-20 (13-10)

HC West tahkosi runkosarjan ilman pistemenetyksiä, se on kova saavutus.

– Voitto tuli vaikka peli oli yksi kauden heikoimmista suorituksista, Mikael Källman totesi.

SIF on varmasti ykköshaastaja, joten asetelmia haettin jo.

– Meillä oli aika hyvä puolustus, mutta ilmeisesti vastustajalla oli vielä parempi. Hyökkäyspäässä oli liikaa yksin yrittämistä, SIF-valmentaja Kaj Kekki kommentoi.

Maalintekijät

HC West: Silfver Sami 6, Broman Benny 4, Broman Joacim 3, Hertola Joona 2, Hertola Teemu 2, Wörlund Simon 2, Sundberg Richard 2, Knus Mikael 1, Raerinne Joona 1, Genberg Anders 1.

SIF: Voosalu Ravo 5, Rönnberg Nico 5, Skogberg Johan 4, Grönperg Patrik 3, Arvekari Tony 1, Nyman Roy 1, Holm Christoffer. 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Patrik Roslander, West

**  Sami Silver, West

*  Rony Leven, SIF

 


 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk