SM-Liigan pudotuspelit alkavat maanantaina

Pudotuspeli lehdistöinfo pidettiin perjantaina SLU-talolla.

SM-liigan pudotuspelit käynnistyvät maanantaina 26.3. puolivälierillä, joissa pelaavat runkosarjassa sijoille 3.–6. päätyneet joukkueet.

Runkosarjan voittaja HC West sekä toiseksi sijoittunut SIF etenevät suoraan välierävaiheeseen, joka käynnistyy 11.4. Puolivälieräparit ovat Atlas (3.)–BK-46 (6.) ja Cocks (4.)–HIFK (5.). Välieriin pääsee kolmella voitolla.

Atlas selvänä suosikkina BK-46:n kimppuun

Atlas lähtee ottelusarjaan selvänä suosikkina, vaikka BK-46 onnistui alkukaudesta kaatamaan Atlaksen Myyrmäessä yhdellä maalilla. BK-46:n taival puolivälieriin oli kivikkoinen ja joukkue varmisti paikkansa puolivälieriin vasta viimeisellä kierroksella. ”Atlas on sarjassa suosikki, meille jatkopaikka on jo pieni voitto”, kommentoi BK-46:n päävalmentaja Jan Källman.

Kapealla materiaalilla operoiva nuori karjaalaisryhmä on pelannut ailahtelevan kauden. Puolivälierissä BK-46:n on saatava kaikki onnistumaan ja kotiyleisön on seistävä suosikkiensa takana, jotta BK-46 voisi tosissaan haastaa vantaalaiset. Atlas sai puolivälieriin kotiedun. Joukkueen pakkiosastolta löytyy ratkaisuvoimaa useamman pelaajan verran, ja maalia vartioi kaksi kertaa SM-Liigan kuukauden pelaajaksi valittu sähäkkä Tuomas Laitinen.

Ennakkoasetelmat puhuvat vantaalaisten puolesta, mutta samalla ne voivat olla joukkueen kompastuskivi. Valmentaja Jaakko Horellin on pystyttävä motivoimaan pelaajansa ensimmäisestä minuutista lähtien. Pitkien perinteiden BK-46:ta ei sovi koskaan aliarvioida.

SM-Liigan toimituksen veikkaus: Atlas vie ottelusarjan voitoin 3–0.

Katkeaako Cocksin mitaliputki?

Riihimäen Cocks pelaa pitkästä aikaa puolivälieriä – kuten myös HIFK. Riihimäkeläiset ovat viime vuosina tottuneet aloittamaan pudotuspelit välierävaiheessa. HIFK puolestaan ei ole selviytynyt kuuden parhaan joukkoon vuosikausiin. Kummallakin joukkueella on hyviä ulkomaalaispelaajia, joiden panos tulee olemaan ratkaiseva.

Teemu Tammisen paluuta kentille odotettiin Riihimäellä pitkään ja hartaasti. Runkosarjan viimeisessä pelissä Tamminen latoi peräti 13 maalia, mikä osoittaa, että kokeneen laiturin pelinälkä on kova. Myös Georghe Safroniin varaan lasketaan Riihimäellä paljon. Cocksin on saatava puolustuspelinsä kuntoon, jotta Tamminen ja Antti Valo pääsevät käyttämään vahvinta asettaan, nopeaa vastahyökkäystä. Tomislav Milinkovic on isokokoinen ja peittävä maalivahti, jolta vaaditaan tasaisuutta, mikäli Cocks mielii jatkoon.

Riittääkö HIFK:n Petter Forströmin, Sten Toomlan ja Andrei Orellin kunto, jos ottelusarja venyy viiteen peliin? Yksittäisissä otteluissa häikäiseviä otteita esittänyt kolmikko on paljon vartijana, jos kilpirinnat aikovat jatkaa kauttaan välierissä. Vahvana kotijoukkueena tunnettu HIFK tulee varmasti antamaan kaikkensa, jotta Helsingissä taisteltaisiin mitaleista usean laihan vuoden jälkeen.

SM-Liigan toimituksen veikkaus: Cocks vie ottelusarjan voitoin 3–2.

Lehdistötilaisuuden videomateriaali nähtävissä vielä viikonlopun aikana.

Puolivälierien aikataulu

Atlas- BK-46
ma 26.03 19:00 Myyrmäen Urheilutalo
ke 28.03 19:00 Karjaan SISU Areena
to 29.03 19:00 Myyrmäen Urheilutalo
la 31.03 16.00 Karjaan SISU Areena
su 01.04 15:00 Myyrmäen Urheilutalo

Cocks – HIFK
ma 26.03 19:00 Riihimäen Urheilutalo
ke 28.03 19:00 Helsingin Urheilutalo
to 29.03 19:00 Riihimäen Urheilutalo
la 31.03 14:30 Helsingin Urheilutalo
su 01.04 16:00 Riihimäen Urheilutalo

Välierät alkavat 11.4.2012

Loppuottelut alkavat 20.4.2012

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk