Riihimäki

Valmentajaruletti jatkaa pyörimistään

Toni Kallio on nimitetty Riihimäen Cockin uudeksi päävalmentajaksi.

Kertaalleen peliurallaan mestaruutta juhlinut 38-vuotias Sparta IF:n kasvatti, on valmentanut pääsarjassa jo liki kymmenen vuotta. Kaulaan on ripustettu kauden päätteeksi pronssiset lätkät sekä HC Westin että Atlaksen peräsimessä.

-Hieno haaste, varsinkin edessä olevat kansainväliset pelit, Kallio kommentoi tarkoittaen Baltian Liigaa.

-Pelit Baltiassa painoivat vaakakupissa todella paljon kun neuvotteluja käytiin. Missään muussa suomalaisseurassa ei samaa mahdollisuutta ole.

Cocksilla on tällä hetkellä yhdeksän pelaajasopimusta.

-Ensi kaudeksi osa miehistä vaihtuu ja vie varmasti hetken ennenkuin kaikki palaset loksahtavat kohdilleen, Kallio sanoo.

Riihimäkeläisten pelitapa tulee varmasti muuttumaan aavistuksen.

-Pyrimme etenkin hyökkäyspäässä aiempaa nopeampaan ja kollektiivisempaan peliin. Siinä resepti alkuun, mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsee. Valmentajan pitää kehittyä ja uudistua, mutta pääperiaatteet ja filosofia säilyvät usein suht muuttumattomina, Kallio pohtii.

Cocksin uudistunut valmennusporras on tulevalla kaudella viisihenkinen. Niko Bergholm ripustaa pelikengät naulaan ja siirtyy joukkueenjohtajaksi, fysiikkavalmentajana toimii Pasi Ahola. Jarkko Salo huolehtii maalivahtien kehittämisestä ja myös Dmytro Kamelin ottaa vastuuta valmennuksesta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk