Svanbäck SIF:stä GrIFK:iin – Berglund palaa liigapeleihin

GrIFK:n tulevan pelikauden 2022/23 joukkue alkaa saada lopullisen muotonsa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään Gustav Svanbäck ja Oscar Berglund.

SIF:ssä viime kaudet joukkueen kapteenina toiminut kokenut laituri Gustav Svanbäck tuo arvokasta kokemusta Graniin. 28-vuotias Svanbäck on edustanut koko peliuransa ajan Siuntiota, jossa hän ehti pelata pääsarjatasolla kaudesta 2008/09 lähtien reilut 300 ottelua, joissa hän teki 754 maalia.

Yksivuotisen sopimuksen GrIFK:n kanssa solminut Svanbäck oli keväällä pudotuspelien ulkopuolelle jääneen SIF:n paras maalintekijä, 20 ottelussa syntyi 95 osumaa.

– Halusin kokeilla jotain uutta, ja monien keskustelujen jälkeen sain hyvän kuvan Granin toiminnasta ja kokonaisuudesta, omien sanojensa mukaan johtajuutta, hyvää asennetta ja huonoja läppiä mukanaan tuova fysioterapeutti kertoo GriFK:n verkkosivuilla.

GrIFK vahvistuu myös viivapelaaja Oscar Berglundilla, joka viime tammikuussa jätti SM-liigan ja ÅIFK:n työkiireiden vuoksi, ja palasi pääkaupunkiseudulle.

1. divisioonaa GrIFK Akatemiassa kevätkauden pelannut Berglund palaa liigapeleihin ja vahvistaa Granin sentteriosastoa, jossa Fredrik Forss ja Kalle Kankaanpää jatkavat.

Seitsemän A-maaottelua pelannut 26-vuotias sentteri pelasi kuluneella kaudella ÅIFK:n paidassa seitsemän liigaottelua ja teki niissä 28 maalia.

– Vaativa työ vie jatkossakin veronsa, mutta olen luvannut olla käytettävissä niin paljon kuin suinkin mahdollista, Berglund avaa.

189-senttinen ja 93-kiloinen Berglund teki ensiesiintymisessä SM-liigassa syksyllä 2013 HC Westin riveissä. Yhteensä liigapelejä on nyt 197 ja -maaleja 458.

(artikkelikuva. GrIFK käsipallo)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk