Suomen Cupin mestaruus ratkeaa lauantaina

Miesten Suomen Cupin finaalissa lauantaina kohtaavat puolustava cup-mestari BK-46 sekä kuluvalla kaudella edelleen ilman tappiota SM-liigassa oleva Dicken.

Dicken on luonnollisesti voittanut myös BK:n kauden keskinäisissä kohtaamisissa sarjassa. Molemmat ottelut ovat kuitenkin olleet varsin tiukkoja ja Nico Rönnbergillä vuodenvaihteessa vahvistunut BK on varmasti nälkäisenä haastamassa lauttasaarelaisia. Myös sairastupa on viime viikkoina tyhjentynyt hyvin.

– On vaikea sanoa tarkemmin [asetelmista], emme ole nyt kohdanneet parhaita joukkueita. Minä joka pidän puolustuksessa pelaamisesta olen sitä mieltä, että on kamalaa kuinka paljon olemme päästäneet maaleja viime otteluissa. Sen myötä sitä miettii miten asiat toimivat kärkijoukkueita vastaan, BK:n Jac Karlsson sanoo Västra Nylandissa.

– Olemme edelleen liian kilttejä harjoituksissa, siellä pitäisi tulla enemmän kolhuja. Niin on myös kun kohtaamme parempia joukkueita ja ellei siihen totu harjoituksissa, se voi olla vaikeaa.

Uskoa BK voi ammentaa myös viime kauden cupin finaalista, jossa se kaatoi nimenomaan Dickenin maalein 24-22.

– Finaali on aina finaali ja kauden aikana ei voitettavana ole montaa titteliä. Oli hienoa voittaa cup viime kaudella ja haluamme tehdä saman nyt uudestaan. Ihan samanlaista tästä ei tule kuitenkaan sen myötä, kun yleisöä ei ole paikalla, viime vuoden cupin finaalin ratkaisupelaaja Karlsson toteaa.

BK-46 on 12 mestaruudellaan miesten cupin menestyksekkäin seura. Dickenillä cup-mestaruuksia on tilillä kolme.

Finaali pelataan lauantaina BK-46:n isännöimänä. Kotietua tulee tutusta hallista, mutta kotiyleisön tukea ei vallitsevien tapahtumarajoitusten aikana tiedossa ole. Finaali pelataan suljetuin ovin, mutta suora lähetys ottelusta on nähtävillä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Suomen Cupin finaali 2020-21:
La 6.2. klo 19.00 BK-46 – Dicken, Karjaan urheiluhalli

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk