Suomen Cupin huipennus edessä – näistä asetelmista lauantain välieriin

Miesten Suomen Cup ratkotaan naisten vastaavan kilpailun tavoin viikonloppuna Riihimäen Urheilutalolla. Todellinen huippuviikonloppu käynnistyy lauantaina välierillä, joissa ratkotaan sunnuntaiset finalistit.

Viime kauden miesten cupin finaalissa Dicken kaatoi Atlas Vantaan maalein 32-28 ja finaalin uusinta on mahdollinen tänä vuonna. Dicken kohtaa lauantaisessa välierässä Cocksin ja Atlas Vantaa puolestaan HIFK:n.

HIFK ja Atlas Vantaa voittaneet toisensa ristiin

Atlas Vantaalla on takana neljä miesten Suomen cupin finaalia, ja lauantaina tavoitteena on edessä viides kerta, kun Riihimäellä pelattavassa lopputapahtumassa on välierässä vastassa HIFK.

Tuorein loppuottelu Atlaksella on viime kaudelta, jolloin Dicken oli parempi 32-28. Atlaksen ainoa cupmestaruus on kaudelta 1991/92, jolloin paraislainen Piffen meni nurin kahden ottelun yhteistuloksella 42-40.

HIFK:ta vastaan Atlas Vantaa on pelannut tällä kaudella kaksi perin erilaista ottelua, molemmat Helsingin Urheilutalossa, joten nyt en edessä kolmas kohtaaminen vieraskentällä. Lokakuun puolivälissä Atlas pani hurlumhei-meiningillä taululle numerot 30-18.

Kuukautta myöhemmin asetelmat vaihtuivat, kun vantaalaiset uinailivat ja HIFK:n uudet ulkomaalaishankinnat panivat vuorostaan hurlumhei. Tappionumerot jäivät sentään siedettäviksi 29-31 Atlaksen ryhdyttyä pelaamaan tosissaan myöhäisherännäisinä vasta loppuminuuteilla.

– Joo. On HIFK:ta vastaan kaksi tosi erilaista ottelua. Ekassa pelattiin hyvin ja tokassa nukuttiin, Atlas Vantaan päävalmentaja Besim Qerimi sanoi seuran verkkosivuilla.

Jotta viimekertainen ei toistuisi, Qerimillä on selvä käsitys, mitä pitää tehdä.

– On oltava hereillä alusta lähtien ja satsattava varsinkin puolustukseen. HIFK:n kolme pakkia on saatava kuriin. Viimeksi he pääsivät tekemään aivan liikaa helppoja maaleja, Qerimi sanoi.

HIFK:n pelin kaikki kaikessa on takamieskolmikko Mirza Mimic – Olev Eensalu – Nikola Zujic. Varsinkin Zujic on ollut joka joukkueelle hankala pideltävä. Hän johtaa SM-liigan maalipörssiä 83 osumalla, ja hänet valittiin marraskuun tähtipelaajaksi. Eensalu puolestaan on heilautellut maaliverkkoa 53 kertaa ja Mimic 29, vaikka on pelannut vasta kuusi liigaottelua.

Yksi Qerimin teeseistä on se, että olisi pelattava kaikin puolin järkevästi: vaikka ottelu olisi kuinka tiukka, energiaa pitäisi säästää sunnuntain loppuotteluun, jos voitto on tuloillaan lauantaina.

Suomen cupin Final4 20.-21.12 RiihimäelläVälierä HIFK – Atlas Vantaa alkaa lauantaina kello 17.30.

Cocks revanssimielellä Dickeniä vastaan

Cocks saa lauantaipäivän huipentavassa viimeisessä välierässä vastaansa viimevuotiseen tapaan Helsingin Lauttasaaresta saapuvan Dickenin. Viime vuonna Dickenin kotikentällä Pirkkolassa pelattu välieräkamppailu päättyi Cocksin kannalta murheellisesti ja Dicken eteni lopulta aina Suomen Cup-mestariksi asti. Tällä kertaa peliareenana toimii Cocksin kotikenttä Riihimäen Urheilutalo, jossa Cocks janoaa revanssia vuoden takaisesta tappiosta.

Jälleen lisää vahvistuksia haalinut Kukkolauma lähtee otteluun ennakkosuosikkina, ja sitä statusta vahvistaa entisestään kotikenttäetu. Dicken on nimittäin edellisen kahden vuoden aikana onnistunut voittamaan Cocksin Riihimäellä ainoastaan kertaalleen, viime kauden runkosarjan viimeisellä kierroksella, jo merkityksettömän ottelun. Selvää siis on että haaste on Dickenille valtava mutta ei mahdoton.

Dicken luottaa vikkeliin jalkoihin niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, joka on tällä kaudella ollut todella tiivis. Myös Max Knutsin kuntoutuminen jalkavammasta alkaa olla hyvällä mallilla joten tuoreita miehiä on luvassa myös puolustuspeliin, Teemu Hertolan sekä Ben Weberin tueksi. Hyökkäyspäässä Dicken voi luottaa useampaan pelaajaan, kun joukkueen viisi tehokkainta pelaajaa ovat kymmenen maalin päässä toisistaan. Cocksilla taas on tunnetusti laittaa kaksi kovaa pelimiestä jokaiselle pelipaikalle, mutta mainittakoon kuitenkin muuan Teemu Tamminen sekä Nico Rönnberg, jotka tekivät ihmeitä syksyn Suomi-Espanja maaottelussa.

SM-liigan kärkikaksikko iski syyskaudella yhteen vain yhden kerran, tuolloin Cocksin toisen jakson rynnistys oli Dickenille liikaa ja tauolla tasoissa ollut ottelu kääntyi vierailijoille peräti kolmentoista maalin erolla lukemin 27-40. Tällä kertaa panokset ovat kuitenkin toista luokkaa ja jokaisesta pallosta tullaan varmasti taistelemaan viimeiseen asti.

Välierä Cocks – Dicken alkaa lauantaina kello 17.30.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk