Suomen Cup, välierä: HIFK – Atlas Vantaa

Miesten Suomen Cupin ensimmäisessä välierässä iskevät lauantaina yhteen HIFK ja viime kauden cupin finaalin hävinnyt osapuoli Atlas Vantaa.

Tuoreen voimasuhteitten vertailukohdan tarjoaa BK-46. Atlas haki viime lauantaina tuskien kautta tulleen 25-22-voiton Karjaalta, kun taas HIFK menetti keskiviikkona kotona otteensa toisella puoliajalla. Tasapelipiste varmistui vasta kahdeksan sekuntia ennen loppuvihellystä Nikola Zujicin onnistuttua tasoittamaaan 24-24:ään.

Kaikesta päätellen tasaista on taas luvassa. HIFK on selvittänyt tappiotta yhdeksän viimeistä otteluaan ja jakaa liigassa kolmannen sijan Westin kanssa. Atlas on viidentenä kolme pistettä jäljessä.

Atlas Vantaa on keskittynyt viikolla HIFK:n puolustuskuvioitten murtamiseen.

– HIFK pelaa epänormaalia puolustuspeliä. Välillä puolustus pelaa korkealla, välillä matalalla. Koskaan ei voi oikein tietää, mitä sieltä tulee. Olemme siksi harjoitelleet erilaisia kuvoita ja valmiita ottamaan vastaan, mitä tulee, Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman sanoo seuran verkkosivuilla.

– Ratkaisevaa on myös, miten pystymme käyttämään yksi vastaan yksi -tilanteet.

Tietysti osansa harjoituksissa on saanut oma puolustuspeli, sillä HIFK:n takamieskolmikon Sergei Shevtshenko-Roman Protshenko-Nikola Zujic pysäyttäminen ei ole helppo nakki.

– Lisäksi Niklas Ahlgren on laidalla noussut yhdeksi HIFK:n ratkaisupelaajista, Källman huomautti.

Joukkueitten tämän kauden toistaiseksi ainoa kohtaaminen päättyi marraskuun puolivälissä Myyrmäen urheilutalossa tasanumeroihin 26-26 kotijoukkueen hirmukirillä viiden maalin tappioasemasta.

Atlaksella oli viime ottelussa vain kolme kenttävaihtomiestä. Nyt tilanne helpottuu yhdellä, kun Mikk Vainikk on pelikelpoinen.

Atlas Vantaalla on takana kahdelta viime vuodelta kaksi hävittyä finaalia (Dicken ja Cocks). Seuran miesten ainoa cupin voitto on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1992, naisilla puolestaan 1985.

Tiet välieriin:
Neljännesvälierä: HIFK – PIF 40-21
Neljännesvälierä: GrIFK – Atlas Vantaa 11-35
Puolivälierä: Akilles – HIFK 17-35
Puolivälierä: Atlas Vantaa – Dynamo Riihimäki 33-18

Ottelu Vantaan Energia Areenalla alkaa lauantaina kello 17.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk