Suomen Cup, välierä: Cocks – Dicken

Suomen Cupin Final Four huipentuu lauantain osalta miesten toiseen välierään, jossa hallitseva mestari Cocks saa vastaansa SM-liigassa tällä hetkellä kovimman kilpakumppaninsa Dickenin.

Cocksin ja Dickenin syyskauden ainoassa liigakohtaamisessa Dicken oli vahvaa kotijoukkuetta vastaan täysi vastaantulija ja pisteet jäivät Riihimäelle murskaluvuin 39-23. Kaikki muut liigaottelunsa sarjakakkonen Dicken on sen sijaan selvittänyt tyylikkäästi vähintään seitsemän maalin voitolla ja Cocksia vastaan kärsitty tappio olikin yllättävän paha epäonnistuminen yleensä tasaisen varmalta joukkueelta.

Dickenin maaliahneimmat pelaajat SM-liigassa ovat toistaiseksi olleet Siuntiosta takaisin Helsinkiin kauden alla siirtynyt heittäjä Christoffer Modig ja vuosikaudet joukkueen peliä johtanut Benny Broman. Cocksia ja Suomen maajoukkuetta luotsaava Kaj Kekki myös valitsi molemmat pelaajat odotetusti mukaan tammikuun maajoukkuejaksolle. Dickenistä mukana ovat myös maalivahti Mikael Mäkelä ja laiturit Joacim Broman ja Anton Rémy.

SM-liigaa ja Baltian liigan lohkoaan johtava Cocks lähtee välieriin ja koko turnaukseen jälleen suurimpana ennakkosuosikkina. Joukkueen terveystilanne on viikonlopun alla varsin hyvä parin pelaajan pikku vaivoja lukuun ottamatta. Myös pari viikkoa sitten ottelussa HC Westiä vastaan loukkaantuneen Teemu Tammisen pelaaminen on vielä epävarmaa. Maalitykki Tammisen lisäksi Kaj Kekin tammikuun maajoukkueryhmään Cocksista valittiin Kristian Jansson, Nico Rönnberg ja Robin Sjöman sekä loukkaantumisestaan toipuva Andreas Rönnberg, joka tosin on mukana ainoastaan harjoituksissa. Vielä tällä hetkellä päävalmentajan ja pelaajien keskittyminen on kuitenkin suunnattu tiukasti lauantain Cup – välierää kohden.

– Koko viikon on katseet, ajatukset ja tekeminen suunnattu lauantaihin ja Dickenin voittamiseen. Cup on cup, eikä siinä ole varaa hävitä yhtään ottelua. Asenteesta se ei tule olemaan kiinni ja Dickeniä vastaan meiltä tuntuu muutenkin nykyisin löytyvän ”extra vaihde”. Joukkue tekee kaikkensa, jotta syyskausi jatkuisi vielä sunnuntaina, Kekki kommentoi Cocksin verkkosivuilla joukkueensa valmistautumista tärkeään viikonloppuun.

Tiet välieriin:
Neljännesvälierä: HC West – Cocks 32-33
Neljännesvälierä: Dicken – SIF 44-23
Puolivälierä: Cocks – BK-46 41-31
Puolivälierä: ÅIFK – Dicken 23-36

Ottelu Vantaan Energia Areenalla alkaa lauantaina kello 19.30.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk