SM-liigalisenssit myönnetty

Miesten SM-liigassa pelaa kaudella 2023-24 seitsemän joukkuetta. Liittohallitus myönsi lisenssin kaikille seitsemälle hakeneelle seuralle.

SM-liigan sarjajärjestelmässä on edelleen kaksi vaihtoehtoa. Tähän vaikuttaa suomalaisten joukkueiden mahdollinen osallistuminen Viron, Latvian ja Liettuan liittojen hallinnoimaan Baltic Handball Leagueen. Miesten puolella Baltian liigalla on jo pitkät perinteet ja sarja haukkaa useita viikonloppuja kauden aikana, joten osallistumisella on vaikutusta myös SM-liigan ohjelmaan.

Baltic Handball Leagueen on tyrkyllä kolme joukkuetta Suomesta (BK-46, Cocks sekä HIFK), mutta osallistuminen on nyt suomalaisista joukkueista riippumattomista syistä auki.

”Neuvotteluja on käyty toista vuotta ja suunnitelmat on tehty jo kauan aikaa sitten, mutta ilmeisesti jotkin seurat Baltian liigassa ovat laittaneet kapuloita rattaisiin viime hetkillä. Sarjajärjestelmä ja osallistuvien joukkueiden määrä onkin yhtäkkisellä käänteellä auki. Tänään käydyn liittojen välisen neuvottelun perusteella ilmoittautuminen avataan kuitenkin myös suomalaisille joukkueille. Deadline on 1.6. ja tämän jälkeen tiedetään mitä joukkueita sarjaan osallistuu”, kommentoi liiton kilpailupäällikkö Taneli Tiilikainen.

SM-liigan sarjajärjestelmävaihtoehdot täällä.

Miesten SM-liiga 2023-24

BK-46, Karjaa
Cocks, Riihimäki
Dicken, Helsinki
GrIFK, Kauniainen
HIFK, Helsinki
SIF, Siuntio
ÅIFK, Turku

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk