Mikael Heinonen toukokuun tähtipelaaja

BK-46:n maalivahti Mikael Heinonen on SM-liigan toukokuun tähtipelaaja. Heinonen valittiin Cocksia vastaan pelatussa finaalisarjassa kahdesti kentän parhaaksi ja kerran kahden tähden pelaajaksi. Valinta on Heinoselle uran neljäs.

Heinosen merkitys Suomen mestaruuden uusimisessa oli huomattava. Finaalisarja sytytti 31-vuotiaan maalivahdin sellaisiin liekkeihin, joita Cocks ei kyennyt sammuttamaan.

– Pystyimme puolustamaan mestaruutta ja pitämään sen Karjaalla, vaikka haaste oli vielä edeltävää mestaruuttakin kovempi. Oli upeita pelejä päästä pelaamaan, uskon että tarjosimme Cocksin kanssa parasta mahdollista viihdettä käsipalloa seuraaville.

Heinonen valtasi tähtipelaajatittelin myös vuosi sitten finaaleissa, jolloin hän myös nousi kauden ratkaisevissa otteluissa tärkeään rooliin.

– Nämä on niitä pelejä mitä odottaa koko pitkän kauden ajan. Kaikki tietää miten iso merkitys näillä peleillä on, niin onhan näihin ihan erilainen lataus ja keskittyminen. Näissä peleissä pelaamisesta nauttii ja sitä haluaa antaa omalle joukkueelle ja faneille kaikki torjunnat mihin kykenee, että olisi parempi mahdollisuus voittoon. Upea fiilis kun on pystynyt auttamaan joukkuetta kahtena keväänä putkeen mestaruuteen.

BK käänsi ottelut Cocksia vastaan 1-2 tilanteesta edukseen. Kotivoitoin edenneen sarjan kahteen viimeiseen otteluun ei tarvittu motivaatiota kaivella kovin syvältä. Kotitaika meni rikki viidennessä finaalissa.

– Kaikki joukkueessa vihaavat häviämistä, siinä me olemme huonoja. Gea (Andreas Rönnberg) sanoi hyvin, että näissä peleissä saa onneksi nopeasti revanssin ja voimme näyttää oikean tasomme. Kotipelissä näytimme mihin me pystymme ja viimeisen ottelun alla Gea totesi, ettei revansseja ole enempää ja kautta on tunti jäljellä, joten kaikki voimat, taidot ja yhteishenki mukaan mitä löytyy. Pelasimme sydämellä, ja sillä reseptillä uskallan sanoa, että mestaruus jäi käsipallon pääkaupunkiin.

Heinonen koki joukkueensa kanssa vuoristoratamaisen kauden. Syyskaudella keskittyminen oli vahvasti EHF Cupissa, jossa karjaalaiset pelasivat Heinosen mukaan kauden parhaat pelit. Ylempää jatkosarjaa häiritsivät tärkeiden pelaajien loukkaantumiset, mikä vaikutti pelin tasoon.

– Se näkyi fiiliksissä sekä motivaatiossa ja johti shokkitappioihin, minkä johdosta jouduimme hakemaan uutta vauhtia kvartsien kautta, Heinonen kertaa pelikauden kulkua.

– SIF:iä vastaan pelimme parani ja pystyimme kierrättämään koko materiaalia. GrIFK tarjosi semeissä kovan vastuksen pelaamalla hyvin, mutta semit myös jättivät meille paljon parantamisen varaa, sillä Cocksin haastamiseksi tasoa tulisi nostaa.

– Joukkueena olimme sitten parhaimmillamme tärkeillä hetkillä. Gea osaa kaivaa pelaajistaan parhaat puolet esiin silloin kun niitä tarvitaan.

Piipahdus Siuntiossa

Heinonen on yhtä kautta lukuun ottamatta edustanut kasvattajaseuraansa. Kausi 2014/15 meni SIF:ssä, kun karjaalaisilla oli vaikeuksia edustusjoukkueensa kokoamisen kanssa. BK-46 päätti luopua liigapaikastaan, mikä aiheutti valtavan kohun, vain peruakseen päätöksensä vain pari viikkoa myöhemmin.

– Sovin melkein samana päivänä saatuamme tiedon luopumisesta SIF:n kanssa siirrosta, enkä halunnut rikkoa sopimusta kun olin sen ehtinyt tekemään heidän kanssaan.

Pelitapa ominaisuuksien mukaan

Heinonen ei kuulu pelipaikkansa kookkaimpiin pelaajiin, joten hän joutuu kompensoimaan kokonsa muilla avuilla. Mies itse nostaa yhteispelin puolustuksen kanssa tärkeäksi.

– Pelinlukutaito, nopeus ja pelin avaaminen ovat parhaat ominaisuuteni . Puolustuksesssamme korostuu peliäly ja intensiivisyys, lisäksi luottamus maalivahdin ja puolustuksen välillä on toiminut loistavasti. Pidämme puolustuksen tiiviinä, iskemme vastustajaan ja otamme heittoja vastaan.

”Karjaalla luonnollinen valinta oli käsipallo”

Kuusivuotiaana käsipalloon tutustunut Heinonen valitsi maalivahdin tehtävät ensimmäisen Siuntio Cupinsa aikana. Esikuvansa kanssa Heinonen muodosti myöhemmin BK:n maalivahtikaksikon.

– Silloin kaikki kiertelivät pelipaikkoja vuorotellen. Halusin jäädä maaliin kun siellä sai aina pallon käsiin ja se tuntui tärkeältä hommalta.

– Jukka-Pekka Korpimäki on mielestäni Suomen kaikkien aikojen paras maalivahti. Oli suuri kunnia ekana kautena miesten joukkueessa saada pelata Jukkiksen maalivahtiparina.

Mikael Heinonen

Synt. 1991
CM / KG 180 / 82
Pelipaikka: MV

Aiemmat seurat:

SIF

 
Artikkelikuva: Jonas Tana

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk