SM-liigakausi 2018-19 käyntiin perjantaina 7.9.

Miesten SM-liigakausi 2018-19 käynnistyy tulevana viikonloppuna täydellä ottelukierroksella. Kauden avauskamppailussa perjantaina 7.9. kohtaavat Varsinais-Suomen derbyssä ÅIFK ja PIF ja avauskierroksen muut ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina.

SM-liiga pelataan edelliskausien tapaan kymmenen joukkueen kaksinkertaisena runkosarjana, minkä jälkeen neljä parasta jatkaa ylemmässä jatkosarjassa ja sijoille 5.-8. sijoittuneet alemmassa jatkosarjassa. Runkosarjan kaksi viimeistä pelaa SM-liigakarsinnan yhdessä kahden 1. divisioonasta tulevan joukkueen kanssa.

SM-liigassa pelaavat alkavalla kaudella samat joukkueet kuin viime kaudella ja uuteen kauteen lähdetään moninkertaisen mestarin Cocksin johdolla. Cocks kaatoi keväällä tiukoissa finaaleissa Dickenin ja tavoite alkavalle kaudelle on selvä.

– Tavoite on sama kuin viime kaudellakin, uusia mestaruus, linjaa Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas.

Historiallisesti käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessakin pelaavan Cocksin ennakkosuosikin asemaa ei haastajien joukossakaan lähdetä kiistämään.

– Cocks on ylivoimainen suosikki ja myös Dicken materiaaliltaan ainakin vielä hiukan meitä edellä, summaa viime kauden pronssijoukkue BK-46:n päävalmentaja Mikael Källman.

Cocks, Dicken ja BK-46 ovat rungoltaan pysyneet hyvin koossa sitten viime kauden. Sen sijaan seuraaville sijoille sijoittuneet GrIFK ja Atlas Vantaa ovat kumpikin uusiutuneet melkoisesti. Kaksikon lisäksi ainakin HIFK ja SIF tavoittelevat tosissaan paikkaa neljän joukkoon.

ÅIFK, PIF ja HC HIK jäivät viime kaudella sijoille 8.-10., mutta koko kolmikko on vahvistanut rivejään ja on myös kauden verran kokeneempi, joten haastetta riittää varmasti taistelussa pudotuspelipaikoista.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk