Kohti kautta: Atlas Vantaa

Toni Kallion luotsaamana uuteen SM-liigakauteen lähtevää Atlas Vantaata on vaikea tunnistaa samaksi joukkueeksi kuin viime kaudella.

Eikä kyse samasta ryhmästä olekaan, sillä vantaalaisten miehistössä on tapahtunut melkoisesti muutoksia. Kokeneemmasta päästä pelaajia on joko siirtynyt muualle tai lopettanut ja korvaajiksi Atlas on nostanut ennen kaikkea omia nuoria lupauksiaan.

Kauden kynnyksellä peli ei ole vielä valmista, mutta tämä on päävalmentaja Kallion mukaan vahvan uudistumisen myötä odotettuakin.

– Harjoitusottelut eivät tuloksellisesti ole olleet kovin hyviä, mutta näkisin että kun saamme ryhmää enemmän yhteen, niin peli kyllä paranee, Kallio sanoo.

– Moni profiilipelaaja on poissa ja meillä on käytännössä uusi joukkue ja se tietysti vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Yritetään nostaa nyt nuoria heidän tilalleen.

Atlaksen viime kautta kuvasi tietty kaksijakoisuus. Oma pää maajoukkuevahti Tuomas Laitinen viimeisenä lukkonaan piti hyvin, mutta maalinteon kanssa joukkueella oli monesti melkoista tuskaa.

– Edelleen rakennetaan tiiviin puolustuksen varaan, mutta yritetään keksiä myös se miten saadaan enemmän palloja maaliin, Kallio linjaa.

Atlas on itselleenkin kauden alla pieni kysymysmerkki, eikä mitään kovin täsmällisiä tavoitteita ole asetettukaan. Niiden aika on Kallion mukaan vasta myöhemmässä vaiheessa kautta.

– Nöyrästi lähdetään askel kerrallaan ja pudotuspelien kautta sitten katsotaan mihin rahkeet riittävät.

Kallio uskoo, että Atlas saa Myyrmäessä hyvän tuen taakseen sen myötä, että joukkue on muutosten myöstä myös vantaalaistunut entisestään.

– Kotiyleisön kannalta on varmasti mielenkiintoista, että paljon omia nuoria on nostettu mukaan, Kallio uskoo.

Atlas Vantaa
Kaudella 2017-18: runkosarjan 4.
ylemmän jatkosarjan 4, hävisi puolivälierissä GrIFK:lle 0-3

Uudet pelaajat:
+ Jani Tuominen (Cocks)

Lähteneet pelaajat:
– Frederik Kopranen (Køge Handbold, Tanska)
– Anthony Hellakoski (GrIFK)
– Lauri Narinen (Akilles)
– Sebastian Säkkinen (BK-46)
– Nikko Kinos (Pötsi)
– Kenneth Åstrand (lopetti)
– Erkka Näntö (lopetti)

www.atlashandball.com

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk