Savukynas solmi jatkosopimuksen Cocksin kanssa

Cocksin mestarivalmentaja Gintaras Savukynas jatkaa riihimäkeläisten peräsimessä ainakin kauden 2019-20 loppuun saakka.

Savukynas on valmentanut Cocksin miesten edustusjoukkuetta 1.5.2016 alkaen. Cocksilla on nyt takanaan 32 ottelun tappioton putki Baltian liigassa, ja yli 50 voittoa SM-liigassa. Savukynas on myös luotsannut joukkueen tänä vuonna toistamiseen EHF Cupin lohkovaiheeseen.

– Gintaras Savukynas on Cocksin historian ensimmäinen päätoiminen päävalmentaja, joka asuu Riihimäellä. Siksi saavutettujen tulosten perusteella onkin helppo todeta, että ratkaisu on ollut oikea, toteaa seuran puheenjohtaja Jari Viita seuran verkkosivuilla.

– Olemme Cocksissa voittaneet ja hävinneet Euroopan kentillä, mutta hallinneet Suomen ja Baltian sarjoissa. Olemmekin asettaneet tavoitteeksi, että saavutamme tulevaisuudessa myös Euroopan kentillä yli 50 voittoprosentin. Uskomme, että Gintaraksen analyyttisellä, määrätietoisella ja johdonmukaisella työskentelyllä tämä on mahdollista seuraavan sopimuskauden aikana.

Gintaras Savukynas on yksi 13 eurooppalaisesta käsipallovalmentajasta, jotka suorittivat marraskuussa 2017 Las Palmasin yliopistossa maisterin tutkinnon Msc. EHF Master Coach -ohjelmassa.

Monikansallisen Cocksin edustusjoukkueen luotsaaminen on onnistunut liettuaa, englantia, venäjää sekä norjaa puhuvalta Savukynasilta hyvin.

–  Olen iloinen sopimuksen uusimisesta. Yhteistyöllä olemme saaneet hyviä tuloksia aikaan sekä Suomessa että kansainvälisillä kentillä. Haluan jatkaa tätä hyvää työtä seuran kanssa, ja kunnianhimoisena tavoitteenani on olla mukana kehittämässä paitsi miesten edustusjoukkuetta, myös pelaajapolkua nuorimmista junioreista lähtien. Olen ylpeä saadessani olla osa tällaista työtä, Savukynas kommentoi.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk