Nordling ja Sjöstedt SIF:n peräsimeen kaudelle 2018-19

Teddy Nordling tulee toimimaan kaudesta 2018-19 lähtien SIF:n SM-liigajoukkueen vastuuvalmentajana, avukseen hän saa Marcus Sjöstedtin.

Valmennuskaksikon sopimus on muotoa 1+2 vuotta, valmennustiimiä ja joukkueenjohtoa tullaan täydentämään kevään aikana. Nimistä SIF tiedottaa myöhemmin.

Teddy Nordling (s. 1974) on kotoisin Hangosta ja saanut käsipallo-oppinsa BK-46:ssa. Kotimaan pääsarjatasolla hän on edustanut sekä karjaalaisseuraa että HIK:ta. Vuonna 1993 nuorukainen lähti vuodeksi Portugaliin VFC Setubal -joukkueeseen ammattilaiseksi palatakseen vuoden jälkeen pariksi kaudeksi takaisin kotimaiseen SM-sarjaan.

Kaudelle 1997-1998 mies siirtyi Ruotsin pääsarjaan Alingsås HK:n riveihin edustaen seuraa kymmenen kauden ajan, mutta ehti kaudella 2001-2002 käydä katsastamassa olot Saksan Bundesliigassa Bad Schwartaun joukkueessa.

AHK:ssa Nordling saavutti seuralegendan maineen; otteluita kertyi tilille 288 ja niissä syntyi 1502 maalia. Nordlingin pelinumero (#6) on 1973 perustetun seuran ensimmäinen ”jäädytetty” pelinumero. Tämä tapahtui juhlallisuuksissa maineikkaassa Nolhaga-hallissa elokuussa 2008.

AHK:ssa on vuosien varrella pelannut muitakin suomalaisia; Petter Forsström, Benjamin Ajo, Marcus Sjöstedt ja Ville Kangas. Myöhemmin myös molemmat Helanderin veljekset, Oliver ja Benjamin, ovat edustaneet seuraa ja viimeksi mainitulla on sopimus AHK:n kanssa myös ensi kaudeksi.

Marcus Sjöstedtin (s. 1975) käsipalloura alkoi KyIF:ssä, josta hän A-juniori-ikäisenä siirtyi GrIFK:hon. Viiden Kauniaisissa vietetyn vuoden jälkeen tie vei neljäksi kaudeksi Alingsåsiin.

Kaudelle 2002-2003 mies palasi Suomeen ja valitsi seurakseen Sjundeå IF:n, jossa hän voitti Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin kaudella 2004-2005.

SM-sarjassa mies pelasi GrIFK:n ja SIF:n riveissä kaikkiaan 326 ottelua ja teki niissä 1490 maalia.

Nordlingilla ja Sjöstedtilla on siis juniorivuosien lisäksi yhteistä kontaktipintaa sekä AHK:sta että miesten maajoukkueesta. Miesten maaotteluita Nordling on pelannut 102, Sjöstedt 87.

Valmentajakokemusta herroilla on seuratasolla niin naisten-, miesten- kuin juniorijoukkueista. Lisäksi molemmat valmentavat nuorten maajoukkueita; Nordling on P-98 joukkueen uusi päävalmentaja ja Sjöstedt T-00 joukkueen valmentaja.

Aiemmin tällä viikolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa valmentajakaksikko kertoi suunnitelmistaan lehdistön edustajille. Pelitavasta herrat olivat heti yhtä mieltä.

– Tavoitteena on pelata nopeaa käsipalloa jonka perusta on hyvässä puolustuspelissä, kaksikko kertoi SIF:n verkkosivujen mukaan.

Joukkueen manageri Niclas Karlsson kommentoi asiaa seuraavasti:

– Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun, mielestäni olemme saaneet parhaan mahdollisen valmentajakaksikon jatkamaan nykyisen valmennustiimin hienoa työtä!

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.
Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk