Nordling ja Sjöstedt SIF:n peräsimeen kaudelle 2018-19

Teddy Nordling tulee toimimaan kaudesta 2018-19 lähtien SIF:n SM-liigajoukkueen vastuuvalmentajana, avukseen hän saa Marcus Sjöstedtin.

Valmennuskaksikon sopimus on muotoa 1+2 vuotta, valmennustiimiä ja joukkueenjohtoa tullaan täydentämään kevään aikana. Nimistä SIF tiedottaa myöhemmin.

Teddy Nordling (s. 1974) on kotoisin Hangosta ja saanut käsipallo-oppinsa BK-46:ssa. Kotimaan pääsarjatasolla hän on edustanut sekä karjaalaisseuraa että HIK:ta. Vuonna 1993 nuorukainen lähti vuodeksi Portugaliin VFC Setubal -joukkueeseen ammattilaiseksi palatakseen vuoden jälkeen pariksi kaudeksi takaisin kotimaiseen SM-sarjaan.

Kaudelle 1997-1998 mies siirtyi Ruotsin pääsarjaan Alingsås HK:n riveihin edustaen seuraa kymmenen kauden ajan, mutta ehti kaudella 2001-2002 käydä katsastamassa olot Saksan Bundesliigassa Bad Schwartaun joukkueessa.

AHK:ssa Nordling saavutti seuralegendan maineen; otteluita kertyi tilille 288 ja niissä syntyi 1502 maalia. Nordlingin pelinumero (#6) on 1973 perustetun seuran ensimmäinen ”jäädytetty” pelinumero. Tämä tapahtui juhlallisuuksissa maineikkaassa Nolhaga-hallissa elokuussa 2008.

AHK:ssa on vuosien varrella pelannut muitakin suomalaisia; Petter Forsström, Benjamin Ajo, Marcus Sjöstedt ja Ville Kangas. Myöhemmin myös molemmat Helanderin veljekset, Oliver ja Benjamin, ovat edustaneet seuraa ja viimeksi mainitulla on sopimus AHK:n kanssa myös ensi kaudeksi.

Marcus Sjöstedtin (s. 1975) käsipalloura alkoi KyIF:ssä, josta hän A-juniori-ikäisenä siirtyi GrIFK:hon. Viiden Kauniaisissa vietetyn vuoden jälkeen tie vei neljäksi kaudeksi Alingsåsiin.

Kaudelle 2002-2003 mies palasi Suomeen ja valitsi seurakseen Sjundeå IF:n, jossa hän voitti Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin kaudella 2004-2005.

SM-sarjassa mies pelasi GrIFK:n ja SIF:n riveissä kaikkiaan 326 ottelua ja teki niissä 1490 maalia.

Nordlingilla ja Sjöstedtilla on siis juniorivuosien lisäksi yhteistä kontaktipintaa sekä AHK:sta että miesten maajoukkueesta. Miesten maaotteluita Nordling on pelannut 102, Sjöstedt 87.

Valmentajakokemusta herroilla on seuratasolla niin naisten-, miesten- kuin juniorijoukkueista. Lisäksi molemmat valmentavat nuorten maajoukkueita; Nordling on P-98 joukkueen uusi päävalmentaja ja Sjöstedt T-00 joukkueen valmentaja.

Aiemmin tällä viikolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa valmentajakaksikko kertoi suunnitelmistaan lehdistön edustajille. Pelitavasta herrat olivat heti yhtä mieltä.

– Tavoitteena on pelata nopeaa käsipalloa jonka perusta on hyvässä puolustuspelissä, kaksikko kertoi SIF:n verkkosivujen mukaan.

Joukkueen manageri Niclas Karlsson kommentoi asiaa seuraavasti:

– Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun, mielestäni olemme saaneet parhaan mahdollisen valmentajakaksikon jatkamaan nykyisen valmennustiimin hienoa työtä!

Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk