Robin Granlund siirtyy ensi kaudeksi GrIFK:sta Ruotsiin

Kaksi kautta GrIFK:ssa pelannut Robin Granlund siirtyy kuluvan kauden jälkeen Ruotsin Elitserieniin. 22-vuotias takamies on solminut kaksivuotisen sopimuksen Eskilstuna GUIF:n kanssa.

– Ruotsin liiga tuntuu hyvältä haasteelta ja GUIF on perinteikäs seura, jossa ammattimaisen valmennuksen ja toiminnan ansiosta on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä käsipalloilijana, Granlund toteaa GrIFK:n tiedotteessa.

208-senttinen Granlund on helsinkiläisen Dickenin kasvatti. Hän teki ensiesiintymisensä SM-liigassa kaudella 2016/17. GrIFK:ssa Granlund on pelannut 37 SM-ottelua ja tehnyt 221 maalia. Kuluvan kauden liigassa mies on 110 osumallaan maalipörssin kolmannella sijalla. Kaikkiaan maaliverkko on heilunut 139 ottelussa 489 kertaa. Miesten maaotteluita Granlundilla on takanaan 39.

GUIF oli kiinnostunut Granlundista jo pitemmän aikaa, ja keskustelut etenivät päätökseksi nopeasti tutustumisvierailun jälkeen.

– Ajatus päästä pelaamaan käsipalloa ulkomaille kovempaan liigaan on ollut mielessä jo pitkään. Nyt kun se toteutuu niin saan myös yhdistettyä opiskelujen ulkomaanvaihdon. Keskustelu GUIF:n kanssa on jo pidemmän ajan sujunut hyvin ja vierailullani Eskilstunassa tunsin että seura, halli ja ympäristö vaikutti ammattimaiselta ja viihtyisältä. Joukkueesta löytyy paljon lahjakkaita pelaajia ja erittäin osaava valmennus sekä joukkueenjohto.

Eskilstuna GUIF on Ruotsin menestyksekkäimpiä käsipalloseuroja. Se on maratontaulukossa Redbergslidin, Drottin ja Lugin jälkeen neljäntenä. GUIF on pelannut Elitserienin finaaleissa neljästi, mutta ensimmäinen mestaruus antaa vielä odottaa itseään. Tällä hetkellä GUIF on 14 joukkueen sarjassa kahdeksantena.

– Kyllä sinne hyvin nöyränä lähdetään. Haaste on kova mutta mielenkiintoinen.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk