Ranskalainen pelinrakentaja sopimukseen Cocksin kanssa

Cocks on tehnyt sopimuksen ranskalaisen pelinrakentajan Luka Brkljačićin kanssa. Brkljačić siirtyy Cocksiin Qatarin liigan Al-Saddista.

Brkljačić on ranskalaisen Grand Besançon Doubs Handballin. eli tuttavallisemmin GBDH:n kasvatti. Hän pelasi seurassa juniorivuotensa. GDBH:sta hän siirtyi Ranskan pääsarjan Saint-Raphaeliin, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Starleaguessa. Neljän Saint-Raphaelissa vietetyn kauden jälkeen hän siirtyi takaisin GBDH:on, ja teki kaudella 2016-2017 135 maalia 25:ssä pelissä Ranskan kakkostasolla Proleaguessa. Tämän jälkeen hän pelasi kaksi kautta Proleaguessa, parantaen suorituksiaan aina edelliseen kauteen verrattuna.

Hyvät otteet Proleaguessa palkittiin myös siirrolla Ranskan pääsarjaan, jossa hän teki HB Tremblayn riveissä kaudella 2019-2020 54 maalia 18:ssa ottelussa. Brkljačićin Starleague kauden parhaana suorituksena voidaan pitää yhdeksää maalia Dunkerquea vastaan vuoden 2020 helmikuussa.

Yhden Starleaguessa vietetyn kauden jälkeen Brkljačić siirtyi takaisin GBDH:on, josta hän matkasi Al-Saddin kautta Riihimäelle. Toistaiseksi viimeiseksi jääneellä Ranskassa vietetyllä kaudella 2020-2021 hän teki 26:ssa ottelussa 155 maalia (noin 6 maalia per peli) pelinrakentajan paikalta.

– Olen iloinen päästessäni Cocksiin ja uuden seikkailun pariin. Peli Ranskassa on fyysisempää kuin Suomessa, kun taas Suomessa pelataan taktisemmin. Odotankin innolla mitä uusi pelityyli tuo tullessaan, Brkljačić sanoo Cocksin verkkosivuilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk