Mikael Mäkelä Dickenistä Redbergslidiin

Dickenin ja Suomen maajoukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti Mikael Mäkelä siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavaan RIK:n riveihin.

Perinteinen seura oli viime kaudella vaikeuksissa ja selvitti jatkonsa Elitserienissä puhtaalla karsintavoitolla Kungälvsistä.

Dicken kiittää Mikkeä kaikista näistä vuosista, jolloin hän on suurelta osin vastannut joukkueemme menestyksestä, niin europeleissä muutama vuosi sitten kuin myös kaikista finaalipaikoista vuosien varrella. Seura toivottaa Mikkelle menestystä Ruotsin valloitukseen!

Ensi kaudella kannattaakin ottaa Ruotsin sarjat tiukempaan syyniin, kun Dicken-kasvatteja pelaa Elitserienissä peräti kolme kappaletta (Mäkelä, Robin & Max Granlund) ja Allsvenskanin huippuseura AMO:ssa Gusten Montonen.

– Olemme seuranneet Mikaelia tarkasti niin maajoukkueen kuin Dickenin peleissä ja näemme hänessä suurta kehityspotentiaalia samalla kun hän on näyttänyt olevansa erittäin vahva etenkin lähietäisyyden torjuntatyöskentelyssä, sanoo RIK:n urheilutoimenjohtaja Tony Larsson.

Mäkelällä on takana pitkä rupeama Dickenissä.

– Taitaa olla 22 vuotta siitä, kun äitini jätti minut ensimmäisiin käsipalloharjoituksiini ruotsia puhuvien Dicken-tenavoiden kanssa. Reissu on ollut pitkä ja paljon on tarttunut kielen lisäksi mukaan. Erityisenä muistona on finaali- ja europelit Pirkkolan täpötäydessä hallissa. Nyt kuitenkin ajankohta uran ja opiskelun kannalta on sopiva lähteä hakemaan uusia haasteita. RIK:n projekti ja tavoitteet tuntuvat sopivan hyvin yhteen omieni kanssa. Perinteikkäänä seurana RIK tuntuu luontevalta jatkolta itselleni muun muassa samankaltaisen sarjatilanteen kanssa, kun aloitin oman A-joukkueurani Dickenin kanssa 2010.

– Suuri kiitos joukkueelle, valmentajille ja taustajoukoille, Dickenin organisaatiolle sekä kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana näinä vuosina. Erityisen kiitoksen haluan antaa Fjomppa Hollfastille, joka on ollut mukana ensimmäisistä harjoituksista viimeiseen finaaliin ja ollut suurena vaikuttajana peliini ja maalivahdiksi päätymiseen, Mäkelä sanoo.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk