PIF SM-liigakarsinnan ykköseksi

SM-liigakarsinta kaudella 2017-18 saatiin päätökseen keskiviikkona. Päätöskamppailussa PIF kaatoi kotonaan HC HIK:n ja varmisti karsinnan ykkössijansa.

PIF aloitti ottelun vahvasti ja nykäisi jo neljän maalin eron ennen kuin HIK heräsi ja nousi tasoihin. Kohti taukoa mentiin taas lievästi kotijoukkueen merkeissä ja PIF johti tauolla kahdella maalilla.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen tauon jälkeen meni paraislaisten nimiin puhtaasti 7-0 ja tähän ottelu käytännössä myös ratkesi. Viittä maalia lähemmäs vieraat eivät enää päässeet ja PIF tyytyi lopussa varmistamaan voittonsa.

PIF:n päävalmentaja Boris Dvorsek oli tyytyväinen voitokkaaseen kevään päätöskamppailuun.

– Halusimme päättää kauden voittoon ja näyttää olevamme Hankoa parempi joukkue, vaikka hävisimmekin heille vieraissa. Pelasimme myös upealle kotiyleisöllemme, Dvorsek kiitteli tukea katsomosta.

HC HIK -luotsi Petter Forsström harmitteli poissaoloja, jotka alkoivat näkyä toisella jaksolla.

– Olimme vajaamiehisinä liikkeellä ja muutama pelaaja on sairastellut. Pelasimme kelpo avauspuolikaan, mutta toisen puoliajan alussa emme saaneet maaleja millään ja pelaajat väsyivät.

PIF – HC HIK 26-21 (13-11)

Maalintekijät
PIF: Vlatko Tasevski 6, Daniel Söderlund 6, Robin Mattsson 6, Sebastian Fagerlund 4, Felix Timgren 2, Rasmus Silén 1, Fredrik Lunden 1
HC HIK: Oliver Nordlund 6, Roy Lindqvist 5, Linus Sandblom 3, Mathias Sandblom 2, Janne Korpimäki 2, Tomi Puputti 1, Axel Holmberg 1, Tommy Gustafsson 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Daniel Söderlund 1 x 2 min, Robin Mattsson 2 x 2 min, Sebastian Fagerlund 1 x 2 min
HC HIK: Fredrik Karlsson 1 x 2 min, inus Sandblom 2 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Harri Nieminen

Yleisöä: 280

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk