PIF luopuu miesten SM-liigapaikastaan

Käsipallon miesten SM-liiga kaudella 2020-21 pelataan kahdeksan joukkueen sarjana yhdeksän joukkueen sijasta Pargas IF:n ilmoitettua sarjapaikasta luopumisestaan torstaina 20.8.

SM-liigan kauden 2020-21 otteluohjelma on jo julkaistu ja kauden alkuun on aikaa enää hiukan yli kolme viikkoa. Tämän myötä suuria muutoksia otteluohjelmaan ei Käsipalloliiton kilpailupäällikkö Taneli Tiilikaisen mukaan voida enää lähteä tekemään.

– Näin kauden kynnyksellä voidaan vielä katsoa, jos joillekin joukkueille jää nyt isoja aukkoja ohjelmaan. Otteluita voidaan tässä tapauksessa siirtää, mutta ei toki niin, että siirto aiheuttaa sitten uuden aukon toisen joukkueen ohjelmaan.

SM-liigassa pelaa ensi kertaa alkavalla kaudella myös virolainen HC Tallinn ja Tallinnassa pelattavia otteluita ei lähdetä enää asettelemaan uudestaan.

– Tallinnan pelipäivät on lukittu, koska HC Tallinn pelaa myös Viron liigaa, vahvistaa Tiilikainen.

Sarjajärjestelmään PIF:n luopuminen ei suoranaisesti vaikuta. HC Tallinn pelaa ainoastaan runkosarjan ja sen jälkeen seitsemän muuta joukkuetta jatkavat ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa.

– Ainoa muutos tulee sen osalta, että alempi jatkosarja pelataan nyt kolmella joukkueella neljän sijasta ja näistä kaksi parasta jatkaa siitä ihan normaaliin tapaan pudotuspelivaiheeseen, Tiilikainen toteaa.

SM-liigakauden 2020-21 avausottelut pelataan 11. -12. syyskuuta.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk