Oikeusturvalautakunnan päätös 21.12.2020

Urheilun oikeusturvalautakunta on tehnyt päätöksen GrIFK Elit r.f. valituksesta koskien Käsipalloliiton kurinpitopäätöstä GrIFK:n kieltäydyttyä pelaamasta ohjelman mukaista SM-liigan ottelua HC Tallinnia vastaan 27.9.2020.

GrIFK vaati valituksessaan kumoamaan rangaistuksen tai ainakin alentamaan sakkoa ja poistamaan korvausvelvollisuuden kaikilta osin. GrIFK vetosi valituksessaan siihen, että heillä oli hyväksyttävä syy kieltäytyä kysymyksessä olevan ottelun pelaamisesta koronapandemian perusteella ja pyysi ottelun siirtämistä toiseen ajankohtaan.

Oikeusturvalautakunta katsoi, että Käsipalloliiton kurinpitosääntöjen ja kilpailukutsun 2020-21 perusteella GrIFK:lle on voitu määrätä 2 500 euron sakko sekä muut määrätyt seuraamukset ottelusta luopumisesta.

Oikeusturvalautakunta katsoo, että GrIFK:llä ei ole ollut hyväksyttävää ja perusteltua syytä kieltäytyä pelaamasta kysymyksessä olevaa ottelua tai pyytää sen siirtämistä toiseen ajankohtaan.

Oikeusturvalautakunnan ratkaisun mukaan Käsipalloliitto on toiminut sääntöjensä puitteissa rangaistusta määrättäessä, mutta päätyi asiaa kokonaisuutena arvioituaan siihen, että GrIFK:n määrääminen muiden kurinpitoseuraamusten lisäksi sakkoon johtaa kohtuuttomaan lopputulokseen vallitsevassa jatkuvasti muuttuvassa koronatilanteessa. Näin ollen oikeusturvalautakunta kohtuullisti rangaistusta poistamalla sakon, mutta muutoin piti voimassa GrIFK:lle määrätyt sanktiot.

Alla Käsipalloliiton liittohallituksen 8.10.2020 tekemä päätös, jota on nyt kohtuullisettu poistamalla sakko.

  • GrIFK määrätään pelaamaan peruuntunut ottelu GrIFK-HC Tallinn vieraskentällä eli Tallinnassa myöhemmin määrättävänä ajankohtana. GrIFK vastaa matkakustannuksistaan sekä ottelun järjestelykustannuksista. HC Tallinn saa ottelutapahtuman mahdolliset tuotot.
  • GrIFK:n tulee vastata 27.9. ottelun peruuntumisesta aiheutuneet kaikki kustannukset Suomen Käsipalloliitolle, HC Tallinn -seuralle sekä ÅIFK:lle.
  • GrIFK:lle määrätään menettelystään 2 500 euron sakko.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk