Miro Koljonen palaa GrIFK:n riveihin

GrIFK:n käsipallomiehistö sai joulutauon aikana mieluisan vahvistuksen, kun toissa kauden päätteeksi Norjaan siirtynyt maajoukkuelaituri Miro Koljonen palaa SM-liigaan ja Kauniaisiin.

Norjassa Koljonen ehti pelata Fjellhammer IL:n riveissä puolitoista kautta, päästen juhlimaan I-divisioonan voiton myötä nousua liigaan, jossa hän pelasi 14 ottelua.

28-vuotias SIF:n käsipallokasvatti ehti ennen Norjaan siirtymistään pelata Kauniaisissa seitsemän kauden ajan, saavuttaen HC Westissä ja GrIFK:ssa yhden SM-hopean ja kolme pronssia. Kaikkiaan Koljonen on pelannut SM-liigassa 246 ottelua ja tehnyt 809 maalia. SM-liigan vuoden tulokas vuosimallia 2010 on valittu myös All stars-miehistön oikeaksi laituriksi neljästi. Maaotteluita Koljoselle on kertynyt miehissä 72 (171 maalia) ja nuorissa 101 (322).

Norjan reissusta jäi Koljosen omin sanoin kokonaisuutena hyvät fiilikset, eikä sitä tarvitse katua. Päätös palata Suomeen juontuu täysin käsipallosta riippumattomista syistä.

– Tosi hieno kokemus, mutta korona pilasi koko homman. Laitoin oman hyvinvointini etusijalle, sillä korona-aika oli henkisesti raskas ja oli yksinäistä olla ulkomailla. Seuran eikä varsinkaan joukkueen suuntaan jäänyt mitään moitteen sijaa, meillä oli mahtava porukka. Hyvä reissu jota voi lämmöllä muistella, opin sekä käsiksen että ulkomailla asumisen kautta paljon monellakin elämän osa-alueella, Koljonen kertoo Granin verkkosivuilla.

Koljonen aikoo pelata tutussa seurassa ainakin kauden loppuun, ja katsoa sitten mitä tuleman pitää.

– Pelataan nyt tämä kevätkausi alta pois ja katsotaan sitten jatkoa. En osaa sanoa mitään enkä halua lyödä mitään lukkoon vielä. Tämän ja ensi kauden pelaan Suomen maaperällä ja katson sitten tuleeko vielä lähdettyä ulkomaille.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk