Nuoret marssivat esille Atlas Vantaassa

Nuorten kehittyminen ja motivaation riittäminen ovat urheilun ikuisuuskysymyksiä. Ainakin paperilla Atlas Vantaan tulevaisuus näyttää tältä osin lupaavalta.

2000-syntyneitten poikien maajoukkue-ehdokkaitten nimilista onkin vantaalaisittain komeaa luettavaa, kun siinä on peräti seitsemän Atlaksen kasvattia: Tommi Haverinen, Eemil Eilola, Aapo Halmeenmäki, Lasse Louevuo, Edvard Tilles sekä ruotsalaisen Alingsåsin kirjoilla olevat Henry Juslin ja Ronny Nummelin.

Viiden nykyisen atlaslaisen lisäksi Atlas Vantaan kesäharjoitteluryhmään liittyvät tuoreista Suomen mestareista Jussi Haatainen ja Elias Terävä sekä Porvoon Akilleksesta tuleva Oliver Nylander.

– Tämä nuorten tilanne on hieman samanlainen, kun aikoinaan Tuomas Laitisen ikäluokka marssi esiin. Siinä porukassa olivat mm. Nikko Kinos, Kenneth Åstrand, Jani Kivinen ja Jyri Lujanen. Aika pian he ottivat paikkansa edustusjoukkueessa, Atlas Vantaan päävalmentajana jatkava Toni Kallio sanoi. seuran verkkosivuilla.

– Tässä nuorten ryhmässä on potentiaalia. Yritetään ajaa heitä sisään. Nähdään, miten työnteko maistuu ja kehitystä tapahtuu.

Kallio uskoo, että ainakin muutamia nähdään tulevan kauden liigamittelöissä.

Kallio pitää lähtökohtia ensi kauteen hyvinä.

– Meillä on kaksi hyvää pelaajaa joka pelipaikalle, Kallio sanoi eikä pidä Hellakosken ja Säkkisen jättämiä aukkoja ongelmana.

Nyt päättynyt kausi loppui Atlakselta jo maaliskuun lopussa, kun Grani vei puolivälieräsarjan 3-0. Atlakselle merkittiin viides sija tavoitteena olleen mitalin sijasta.

– Tietysti se oli pettymys, kun mitaleita lähdettiin hakemaan, Kallio sanoi.

Pääsyynä tavoitteen karkaamiseen Kallio pitää pelin liiallista ailahtelemista.

– Emme onnistuneet saamaan vakaata perustasoa. Menestykseen tarvitaan tiettyä tasaisuutta ja varmuutta. No, jäipähän sopivasti hampaankoloon ensi kaudeksi.

Atlas Vantaan edustusmiehistö piti huilia huhtikuun, ja heti vapun jälkeen alkoi uusi rääkki, joka kestää juhannuksen tienoille. Sen jälkeen jokaisella on kunto-ohjelmansa, ja joukkue kokoontuu taas heinäkuun loppupuolella.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk