Kohti välieriä: Cocks – SIF

Runkosarjan ja ylemmän loppusarjan ylivoimainen ykkönen Cocks saa SM-liigan välierissä vastaansa alemman loppusarjan kautta neljän parhaan joukkoon ponnistaneen SIF:n.

Cocks on edennyt voitosta voittoon kotimaan kentillä kuluvalla kaudella ja viikonloppuna riihimäkeläiset juhlivat Baltian Liigan mestaruutta. Kun mukaan lasketaan tiukat ottelut EHF Cupin lohkovaiheessa, ei Cocks ole paljon ehtinyt lepäillä.

– Meillä on ollut melkoinen määrä pelejä eri kilpailuissa, etenkin kolme viime kuukautta ovat olleet tiukkoja, päävalmentaja Gintaras Savukynas myöntää.

– Teimme kuitenkin lujasti töitä kesällä ja myös tammikuussa – tämä on antanut meille työkalut otteluden pelaamista varten.

Cocks on välierän selkeä ennakkosuosikki, mutta Savukynas varoo menemästä tippaakaan asioiden edelle.

– On vaikea sanoa välierästä, vastustaja on jo osoittanut välieräpaikallaan parantaneensa runkosarjasta. Nyt meillä on kuitenkin helpompi kalenteri ja paremmin aikaa valmistautua ja harjoitella, Savukynas miettii.

SIF:n itseluottamus ainakin on kohdillaan, kun puolivälieräsarja Dickeniä vastaan kääntyi tappioasemasta 3-1-voitoksi.

– Tietysti tuntuu hyvältä, kaksi vuotta peräkkäin hävitty Dickenille, mutta nyt pystyimme voittamaan, SIF-luotsi Kaj Hagman maiskutteli.

– Täytyy jatkaa vain samaa peliä kuin tähän asti. Ollaan menty eteenpäin, on ollut paljon loukkaantumisia, mutta nyt on saatu paketti kuntoon ja yritämme parhaamme.

Mitään pilvilinnoja siuntiolaisten keskuudessa ei ennen välieriä elätellä. Cocksin kaataminen yksittäisessä ottelussakin on ollut suomalaisjoukkueille todella harvinaista herkkua.

– Taitava joukkue ja hyviä yksilöitä vastassa, pitää jatkaa kuten Dickeniä vastaan. pelataan kovaa ja omaa peliä, emme lähde säätämään mitään turhan paljon, linjaa SIF:n Gustav Svanbäck.

Vastaan asettuu kuitenkin kokeneen Nico Rönnbergin sanojen mukaan takuulla motivoitunut Cocks.

– On ollut hektinen kausi, paljon matkustusta. Aiempaan verrattuna nyt on aika kevyt ohjelma ja saamme lisää aikaa harjoitella ja myös levätä. Fiilis on varmasti huipussa ennen loppupelejä, Rönnberg vakuuttaa.

SIF pääsee joka tapauksessa välieräsarjaan hyvällä tuntumalla ja menestyksen lisäksi ilonaiheena on ollut siuntiolaisyleisön herääminen toden teolla.

– Paljon väkeä ollut katsomossa, kiva että ihmiset löytäneet hallille ja hyvä fiilis ollut kotihallissa ja myös vieraissa. Kyllä kadulla on sentään vielä saanut kävellä kuitenkin ihan rauhassa, Svanbäck naurahtaa.

Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Kohtaamiset runkosarjassa:
12.11.2016 Cocks – SIF 38-22
01.02.2017 SIF – Cocks 24-35

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk