Kohti välieriä: BK-46 – GrIFK

Ylemmän loppusarjan kakkonen BK-46 saa SM-liigan välierissä vastaansa GrIFK:n, joka selvitti tiensä neljän joukkoon todella vaikeimman kaavan kautta.

Grani ponnisti pudotuspeleihin alemman jatkosarjan kautta ja käänsi puolivälierissä 0-2-tappioaseman 3-2-voitoksi Atlas Vantaasta. Grani pääsee välieräsarjaan toisaalta samalla vauhdilla, jolla Atlas kaatui kolmesti peräkkäin.

– Hirveästi ei ole aikaa palautumiseen, sunnuntaina oli vielä kova peli. Aika vaiherikkaat pari viikkoa on takana, paljon tapahtunut kentälle ja myös ulkopuolella, kauniaislaisten päävalmentaja Mikko Koskue miettii.

– Yritetään ottaa se nousu mukaan. BK on saanut huilata, joten heiltä ehkä vähän puuttuu pelituntumaa, joka meillä on hyvä. Yritetään teipata jätkät kuntoon torstaiksi. Tosin ellei yllätyksiä nyt viime metreillä tule, niin terveystilanne on kuitenkin hyvä.

BK-leirissä suoran välieräpaikan tuoma pieni ottelutauko tiedostettiin kuitenkin ennakkoon ja käytettiin mahdollisimman hyvin hyväksi.

– Viime viikon tiistaina loppui raskas jakso, viikko kovaa treeniä oli takana ja sen jälkeen pelasimme Ruotsissa kaksi kovaa harjoitusottelua. Saatiin vastauksia siihen mikä toimii ja mitä pitää parantaa ennen otteluita Grania vastaan ja näitä on nyt harjoituksissa alkuviikolla käyty läpi, päävalmentaja Teddy Nordling sanoo.

– Terveystilanne joukkueessa on hyvä, ei loukkaantumisia paitsi jotain pientä – vain Robin Mattsson puuttuu rivistä.

BK-46 on ollut kauden paras yleisöjoukkue tähän mennessä ja käsipallo on taas ykköspuheenaiheena Karjaalla.

– On sen huomannut, että paljon väkeä ja aina kiva pelata. Tunnelma on erittäin hyvä ja totta kai se kannustaa myös pelaajia, BK:n Ben Weber sanoo.

– Ei mitään erityistä painetta kuitenkaan ole – aika vähän olen Karjaan kaduilla kulkenut, lähinnä autolla ajanut läpi Weber nauraa.

Grani-leirissä ammennetaan kuitenkin uskoa Atlas-sarjasta ja toki runkosarjassakin Grani puristi jälkimmäisessä kohtaamisesta pisteen BK:lta erittäin tasaisessa ottelussa.

– Kaikki riippuu siitä, että jaksaa uskoa loppuun saakka. Tiukat pelit ratkaistaan viimeisellä 10 minuutilla, eikä vielä ensimmäisellä puoliajalla, Granin maalivahti Atte Pakarinen tähdentää.

Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Kohtaamiset runkosarjassa:
12.11.2016 BK-46 – GrIFK 32-27
11.02.2017 GrIFK – BK-46 28-28

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk