Kohti välieriä: Cocks – GrIFK

Ylemmän jatkosarjan voittaja Cocks saa keskiviikkona 31.3. alkavissa välierissä vastaansa alemman jatkosarjan kautta välieriin ponnistanut GrIFK:n.

Kauden edetessä pelinsä hyvään lentoon saanut Cocks selvitti ylemmän jatkosarjan pistemenetyksittä ja lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan GrIFK:ta vastaan. Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki varoittaa kuitenkin kauniaislaisten yllätysvalmiudesta.

– Grani on vaarallinen joukkue, joka vilisee maajoukkuemiehiä, Kekki muistuttaa.

GrIFK selvitti alemman jatkosarjan tyylikkäästi ja nousi puolivälierissä voittoon SIF:sta otteluvoitoin 2-1. Päävalmentaja Mikael Källman ammentaakin voimaa hyvästä suorituksesta siuntiolaisia vastaan.

– Pystyttiin kääntämään ottelusarja avainpelaajien loukkaantumisista huolimatta, se antaa uskoa ja voimia tulevaan. Toisaalta kysymyksenä on se, miten me saamme puolustuspään toimimaan nyt kun on haasteita avainpelaajien poissaolojen takia, Källman toteaa.

– Paras puolustus on myös silloin kun hyökätään kurinalaisesti ja sitten siihen päälle kontrolloitu puolustuksen paluu, ettei vastustaja pääse nopeisiin vastaiskuihin. Hyökkäyksessä sekä liike että pallotempo pitää olla hyvällä tasolla.

Källman muistuttaa samalla, että Cocks on erittäin vaarallinen vastustaja ja riihimäkeläisten horjuttaminen ei ole helppoa.

– Vastassa on vastustaja, jolla on liigan paras materiaali. Leveyttä löytyy eli jokaiselle pelipaikalle vähintään kaksi pelaajaa, joilla laatua. Cocksilla on fyysinen sekä kokenut rosteri.

Cocks on päässyt valmistautumaan sarjaan rauhassa raivattuaan tiensä suoraan välierävaiheeseen. Pieni tauko on Kekin mukaan käytetty harjoitteluun ja resepti finaalipaikan lunastamiseen Cocks-luotsilla on selkeän ytimekäs.

– Pitää voittaa kolme ottelua, Kekki täräyttää.

Cocks voitti molemmat kohtaamiset runkosarjassa, mutta kummankin varsin niukalla erolla.

Kohtaamiset kaudella 2020-21:
28.10.2020 Cocks – GrIFK 30-28
23.1.2021 GrIFK – Cocks 24-27

Välieräottelut:
Ke 31.3. klo 18.30 Cocks – GrIFK (VeikkausTV, SolidSport)
La 3.4. klo 15.00 GrIFK – Cocks (SolidSport)
Ke 7.4. klo 18.30 Cocks – GrIFK (SolidSport)

tarvittaessa:
La 10.4. klo 15.00 GrIFK – Cocks (SolidSport)
Ti 13.4. klo 18.30 Cocks – GrIFK (SolidSport)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk