GrIFK taisteli voiton SIF:sta – välieräpaikka ratkesi

SM-liigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun GrIFK kaatoi lauantaina ratkaisevassa kolmannessa puolivälierässä vieraskentällä SIF:n.

Ottelun alku oli tarkkaa puolustamista ja vielä 12 minuutin pelin jälkeen oltiin niukoissa lukemissa 3-3. GrIFK sai hyökkäyspelinsä tämän jälkeen paremmin käyntiin ja nykäisi muutaman maalin etumatkan. Ero kävi parhaimmillaan jo viidessä maalissa, mutta tauolle Siuntiossa mentiin vieraiden kolmen maalin johdossa.

Tauon jälkeen Granin johto pysytteli muutamassa maalissa – ero oli suurimmillaan viidessä maalissa ja SIF pääsi välillä kahden maalin päähän. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin Granin kolmen maalin johdossa. SIF taisteli loppuun saakka, mutta Grani piti johdostaan kiinni.

Näin GrIFK etenee otteluparista välieriin, jossa vastaan asettuu Cocks.

SIF:n päävalmentaja Marcus Sjöstedt näki ratkaisun avaimen olleen huonossa viimeistelyssä.

– Heitämme ohi tiukoissa paikoissa, emmekä ota palautuspalloja. Tänään ei saatu mitään ilmaiseksi missään tilanteessa. [Atte] Pakarinen otti taas liian monta meidän heitoistamme, Sjöstedt harmitteli.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli tyytyväinen voittoon etenkin jouduttuaan muokkaamaan ryhmitystään.

– Hyvä suoritus joukkueelta näissä olosuhteissa. Moni pelaaja oli uusissa rooleissa ja he kantoivat vastuuta, Källman kehui.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vei kentän korkeimman maalilukeman kuitannut SIF:n Igor Trajkovski, jota oma onnistuminen ei juuri lämmittänyt.

– Olen pettynyt. Minun kymmenellä maalillani ei ole väliä, kun joukkue häviää. Ei voi voittaa, jos joukkueen panos on 70-80%, Trajkovski totesi allapäin.

3. puolivälierä:
SIF – GrIFK 29-32 (10-13)
GrIFK välieriin voitoin 2-1

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Igor Trajkovski 10, Ott Varik 8 (2), Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 3, Filip Churlevski 3
GrIFK: Robin Granlund 8 (2), Daniel Lång 5, Ville Viljanen 4 (2), Fredrik Forss 4, Erik Åkermarck 3, Miro Koljonen 3, Niki Tuominen 2, Anthony Hellakoski 2, Atte Pakarinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Igor Trajkovski SIF 3
Robin Granlund GrIFK 2
Atte Pakarinen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Carl Weurlander 1 x 2 min, Edvin Voutilainen 1 x 2 min, Gustav Svanbäck 1 x 2 min, Ott Varik 1 x 2 min, Vincent Voutilainen 2 x 2 min
GrIFK: Fredrik Forss 1 x 2 min, Miro Koljonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Christopher Metsämäki – Teemu Kaulio

Yleisöä: 0

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk